10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Sta poslanec in strokovni sodelavec LMŠ pregledovala bančne dokumente madžarskih zasebnih družb in jih posredovala “svojim” medijem?

Kot po naročilu (globoke države), so se tudi tokrat, ko se sestavlja vlada ali pa so na vidiku predčasne volitve, mediji razpisali o stranki SDS in Janezu Janši. Strah je zgleda vedno večji, da bi vlado vodila SDS, saj bi v tem primeru strici iz ozadja izgubili svoj vpliv. Tokrat, kot po vzorcu Patrie in kvazi spornih kreditov, medije polnijo članki in prispevki o “domnevno spornem financiranju stranke SDS z Madžarske”. A v resnici je sporno dejstvo, kako so mediji sploh pridobili podatke o denarju in transakcijah, ki jih sicer na legalen način vsekakor ne bi mogli. Iz zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da bi sicer informacije, ki niso javne, v medije prišle preko poslanca LMŠ Aljaža Kovačiča in strokovnega sodelavca LMŠ Klemna Glihe.

 

Jani Möderndorfer iz stranke SMC namreč vodi preiskovalno komisijo, ki preiskuje te domnevne sporne posle, član te komisije pa je tudi Aljaž Kovačič, ki so ga skupaj s strokovnim sodelavcem LMŠ Klemnom Gliho videli, kako sta 31. januarja in 3. februarja v “tihi sobi” pregledovala dokumente o nakazilih in transakcijah madžarskih zasebnih podjetij, pravi naš vir.

Ker so, kot smo izvedeli, v NKBM banki zavrnili zahtevo medijev za vpogled v bančne transakcije, tako preostane možnost, da so v medije zaupne podatke poslali prav preko LMŠ – kar je nedovoljeno in celo kaznivo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine