19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Slovenskega kmeta je treba spoštovati

Poslanci SDS Jelka Godec, Bojan Podkrajšek, Boris Doblekar in Franc Breznik so se udeležili 16. vseslovenskega srečanje kmetov na Ponikvi in Slomu. “Ni dobro delo, če ni veselo” je bila vodilna Slomškova misel letošnjega srečanja.

Potekalo je že 16. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi in Slomu. Srečanje se je pričelo s sveto mašo in se nadaljevalo s slavnostno akademijo pred Slomškovo rojstno hišo na Slomu. Letošnjo vodilo srečanje je bila Slomškova misel “Ni dobro delo, če ni veselo”. Slavnostne akademije so se udeležili tudi poslanci SDS Jelka Godec, Franc Breznik tudi predsednik Odbora za kmetijstvo v DZ RS, Boris Doblekar in Bojan Podkrajšek. Pred tem so si še ogledali hišo, v kateri se je leta 1800 rodil Anton Martin Slomšek.

Prireditev je moderiral Stane Kocutar. Osrednji govornik prireditve je bil Ivan Sivec, ki je povedal, da so jezik, kultura in krščanska vera vrednote, ki jih Slovenci nosimo s sabo vse od Karantanije. Slovenskega kmeta je označil za marljivega in vedno pripravljenega za delo.

Poslanec SDS Boris Doblekar ob današnjem 16. vseslovenskem srečanju kmetov med drugim dejal, da slovenski kmetje radi delajo in da bodo še naprej radi delali. “Seveda pa se kmetje srečujejo z velikimi težavami in naša dolžnost, dolžnost politike je, da prisluhnemo njihovim težavam in jim skočimo na pomoč, jim pomagamo,” je rekel Boris Doblekar in zatrdil, da se bomo v Slovenski demokratski stranki še naprej trudili, da kmetom olajšamo delo in da bo njihovo delo bolj cenjeno ter prepoznavno. “V SDS se bomo še naprej trudili, da kmetije ne bodo propadale in da kmetom znižamo davke, to so za njih velike težave ter da bo podeželje še bolj razvito na področju infrastrukture,” je še povedal Doblekar, ki je mnenja, da si kmetje zaslužijo dostojne pokojnine, saj vso življenje trdo delajo.

“Z veseljem in veliko mero odgovornosti prihajam vsako leto na vseslovensko srečanje kmetov, sem na domačijo zavetnika Antona Martina Slomška,” je ponosno povedal Bojan Podkrajšek in nadaljeval: “Današnje srečanje pošilja močno sporočilo vsem slovenskim kmetom in vsem tistim, ki živimo v Sloveniji. Prvič, da spoštujemo slovensko hrano, da spoštujemo slovenskega kmeta in da se zavzemamo za to, da bi v Sloveniji zaužili čim več slovenske pridelane hrane.” “Če bi bil danes Anton Martin Slomšek med nami, bi verjetno njegovo sporočilo bilo, da nobena slovenska kmetija ne sme več propasti in da moramo jesti slovensko hrano. Geslo letošnjega srečanje je, da ni dobrega dela brez veselja. Jaz slovenskemu kmetu želim veliko veselja pri njihovem delu,” je še povedal Podkrajšek.

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine