23.1 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

Slovenska veleposlanica v Izraelu na zagovor zaradi nepremišljenega priznanja Palestine

Piše: C. R.

Golobova vlada je prejšnji teden priznala neodvisnost in suverenost Palestine, pri čemer mnogi trdijo, da gre pravzaprav posredno za nagrajevanje terorizma Hamasa, ki je 7. oktobra z napadom na Izrael sprožil trenutno vojno na Bližnjem vzhodu. Slovenija se je tako pridružila Španiji, Norveški in Irski, ki so nedavno tudi priznale Palestino. Kot pričakovano, pa je sledil tudi odziv Izraela.

Včeraj, v ponedeljek, je bila tako v skladu z navodili izraelskega ministra za zunanje zadeve Israela Katza, slovenska veleposlanica Andreja Purkart Martinez v Izraelu poklicana na zagovor zaradi omenjenega priznanja. Pogovor z njo je imel generalni direktor Ministrstva za zunanje zadeve Izraela Yaakov Blitshtein. Slednji je veleposlanico pograjal zaradi nepremišljene odločitve Slovenije, da prizna palestinsko držav, kar naj ne bi bilo v skladu s politiko Evropske unije in večine drugih prijateljskih držav.

Našo veleposlanico, in s tem celotno levičarsko slovensko vlado, je Izrael prav tako opozoril, da to dejanje ne spodbuja miru, kot je, mimogrede, trdil Golob v naših medijih, temveč, da spodbuja le teroristično organizacijo Hamas in obenem otežuje situacijo glede dogovora za izpustitev talcev. Hamas je pravzaprav na vrhu vseh tistih organizacij in skupin, ki pozdravljajo priznanje Palestine, kar je po mnenju Izraela le še en  dokaz, da gre s tovrstnimi priznanji za nagrajevanje terorističnih dejavnosti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine