15.9 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Slovenska policija v prikrivanju, kaj je delalo ameriško vladno letalo v Sloveniji

Policija je bila s prijavo prihoda letala seznanjena po običajnih protokolih. Letalo je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana prispelo v soboto in ga zapustilo včeraj. S posadko letala je bila opravljena redna mejna kontrola v povsem enakem obsegu, kot to velja za potnike na drugih letih. Za več podatkov se prosimo obrnite na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in/ali Fraport Slovenija,” je vse, kar so iz slovenske policije, ki jo vodi Tatjana Bobnar odgovorili na sklop vprašanj, v celoti dostopnih na povezavi, okoli sobotnega pristanka ameriškega letala na Letališču Jožeta Pučnika, ki jih je prejela tudi Bobnarjeva, in so se končala z vprašanjem: “Ali lahko zanikate informacije, da slovenska policija sodeluje v preiskavi finančnih malverzacij, v katerih naj bi sodelovali tudi predstavniki srbskih oblasti?”

 

Ameriškega veleposlaništva ali Fraporta o preiskavah, v katerih sodeluje slovenska policija, ne bomo spraševali, ker imamo za to slovensko policijo.

O policiji pa si v časih, ko jo vodi Bobnarjeva, res lahko mislimo marsikaj. Ne vemo, kdo v imenu policije tvita, pa nas to niti ne zanima, bi bilo pa dobro, da to preveri Bobnarjeva. Ker gre očitno za zagnano in samozavestno ekipo s hitrimi prsti. Edini problem je, da informacij očitno ne preverjajo ali pa sistem šefa.

Foto: Twitter

Bobnarjevo in oddelek za komuniciranje znotraj policije smo, o tem se lahko prepričate v posnetku strani na povezavi, prosili za pojasnila do 16. ure. Članek je bil na spletni strani in Tviter objavljen približno 45 minut kasneje. Ob 5.52, razvidno je iz spodnjega posnetka strani z omrežja Tviter, je tisti, ki upravlja s Tviter profilom državne institucije, suvereno zatrdil, da so odgovor seveda v nekaj urah poslali. Kar pa ni bilo res.

Pojasnila smo na elektronski naslov, s katerega smo poslali vprašanja, prejeli deset minut po tvitu, kar kaže tudi spodnji posnetek strani poštnega nabiralnika.

Andrej Žitnik

Zadnje novice

Sorodne vsebine