6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Skrajni levičarji, ki zlorabljajo sproščanje ukrepov in kličejo k vstaji, predstavljajo veliko tveganje za javno zdravje!

Kot je v sredinem nagovoru narodu sporočil predsednik vlade Janez Janša, lahko naslednje sproščanje omejitev pričakujemo po prvomajskih praznikih. Hitreje pa bi se ukrepi lahko sproščali, če bi imeli boljše možnosti nadzora nad viri okužb: “Bolj natančno smo sposobni odkrivati, omejevati in nadzorovati vire okužb, manj omejitev je potrebnih za 99% vseh ostalih.” A ne le, da levičarji niso sposobni razumeti, da je sproščanje ukrepov odvisno od nadzora virov okužb, temveč že zdaj prav vsako priložnost zlorabijo za svoje primitivne provokacije. Med drugim za 27. april napovedujejo tudi vstajo in sicer nanjo vabijo kar s slikami s protestov proti Šarčevi vladi!

 

Kot je že v sredinem nagovoru sporočil predsednik vlade Janez Janša, smo v spopadu z epidemijo na prelomnici: “V veliki meri smo jo uspeli zajeziti, vendar je virus še vedno med nami. Tudi število mrtvih nam žal narašča. Dosedanji uspehi pa nam vseeno omogočajo postopno sproščanje nekaterih omejitev. Včeraj smo tako vstopili v čas tveganja, za katero računamo in upamo, da je razumno. Koliko, bomo zaradi narave razvoja bolezni lahko videli in dokončno ocenili šele čez 10 do 14 dni.”

Naslednje sproščanje omejitev lahko po Janševih besedah pričakujemo po prvomajskih praznikih, seveda pod pogojem, da bodo rezultati testiranj na COVID točkah in rezultati raziskave na splošnem vzorcu ugodni: “V zadnjem mesecu smo zagotovili znatne dodatne zmogljivosti ter boljšo organizacijo v zdravstvu ter dokaj reden dotok osebne zaščitne opreme.” Kot narod smo se po njegovih besedah v veliki meri naučili novih higienskih pravil, upoštevanja varne razdalje in pravilne uporabe osebne zaščitne opreme.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine