17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Škandalozno! Pravnomočna obsodba migranta, ki je posilil dve študentki, državna tajnost! Ker menda varujejo migrantovo dostojanstvo in zasebnost

Zakaj so na več let zapora obsodili migranta, ki je osumljen, da je po prihodu iz zapora septembra že oktobra posilil dve študentki v Ljubljani, novinarji ne smemo izvedeti in o tem obveščati javnosti. To mi je sporočilo okrožno sodišče v Ljubljani, ki ga vodi Marjan Pogačnik.

 

Odločitev je škandalozna zaradi argumentacije, ki je očitno izmišljena: trdijo, da s tem varujejo pravico do zasebnost migranta. Za katerega pa še tega ne vem (in vemo), kako mu je sploh ime. In nas niti ne zanima.

Podatke o tem, da je migrant iz Maroka osumljen dveh posilstev študentk, je javnosti najprej prikrivala tudi policija. So pa pozneje, ko je zgodbo po drugem posilstvu, ki se je zgodilo na Metelkovi, objavil Dnevnik, iz policije priznali, da je iz zapora pred tem ravno izpuščeni migrant osumljen posilstva dveh študentk zapored.

Pojasnili so še, da so dogajanje prej skupnosti zamolčali, ker o posilstvih nikoli ne obveščajo javnosti. S tem kratenjem pravice javnosti do obveščenosti, tako trdijo, varujejo interese žrtev posilstev.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine