12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Škandal, ki je ostal prezrt: Šarčeva vlada državo pripeljala na rob zloma, a pred odhodom je z visokimi odpravninami in delovnimi mesti poskrbela za svoje žepe!

Vlada Marjana Šarca je Slovenijo s svojim izrazitim neukrepanjem in z ignoriranjem opozoril opozicije Slovenijo pripeljala na rob zloma. Če bi pravočasno ukrepala, bi namreč epidemijo novega koronavirusa lahko zdaj bistveno bolje obvladovali, a kot kaže, se je v zadnjih dneh in tednih pred odhodom vlada ukvarjala predvsem s polnjenjem lastnih žepov. Tako so svojim sekretarjem in uslužbencem zagotovili za pol milijona odpravnin, ki so jih med drugim bili deležni tudi nekdanji režimski novinarji, ki so bili za svoje delo nagrajeni z dobro plačanimi funkcijami. Na dan, ko je bila v Sloveniji odkrita prva okužba s koronavirusom, smo na Nova24TV poročali tudi o kar 80 razpisanih delovnih mestih v javni upravi, večinoma za nedoločen čas in polni delovni čas, rok za prijavo pa je znašal le 3 do 5 dni!

 

V teh tednih se Slovenija sooča z razmerami, kakršnim še nismo bili priča. Kljub temu, da je največja parlamentarna stranka SDS še iz opozicije opozarjala na nevarnost epidemije novega koronavirusa, njihova opozorila s strani vlade Marjana Šarca niso bila uslišana in tako smo v Sloveniji zabeležili že 319 primerov okužb, virus pa je že terjal svojo prvo smrtno žrtev.

Šarčeva vlada državo pripeljala na rob zloma …
Stanje, kakršno je vlada dobila ob primopredajah v petek in tekom vikenda je predsednik vlade Janez Janša ponazoril s situacijo, “če skočiš v prazno kabino tovornjaka, ki že vozi po cesti in ga skušaš upravljati.”

Tudi minister za zdravje Tomaž Gantar je opozoril, da smo z ukrepi zamudili vsaj teden ali 10 dni: “Če se vsak dan podvoji število bolnikov, pomeni to veliko razliko.”

Če bi ukrepe, kot jih je uvedla Janševa vlada takoj po nastopu, sprejeli 14 dni prej, bi lahko v Sloveniji epidemijo bistveno zajezili, meni tudi strokovnjakinja Alenka Forte, ki je za spletni portal Nova24TV povedala: “Šarec je namesto tega, kot papiga, ves čas ponavljal stališča EU, naslanjal pa se je tudi na priporočila vodilnih na NIJZ, ki kot vidimo danes, niso bila ustrezna oz. so bila škodljiva.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine