10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Še malo, pa se bo Blažu Zgagi smejal cel svet: O “diktaturi” v Sloveniji tožari celo obskurnim organizacijam v Indoneziji

Blaž Zgaga se je odločil, da bo v času korona krize glavni izvoznik blatenja slovenske države v tujini. Tokrat je tarnal o napadih na njegovo novinarsko neodvisnost v Indoneziji, Italiji in v Združenih državah Amerike. Njegovo zavajanje je sporočil obskurni indonezijski novinarski organizaciji Nuusdo, ameriškemu Odboru za zaščito novinarjev (ICJ) ter italijanskem tedniku L’Espresso.

 

“O pritiskih in sramotitvenih kampanjah skrajno desne vlade korupcijskega Janeza Janše in medijev iz stranke Slovenske demokratske stranke zoper slovenske novinarje in medije v času epidemije covid-19 pišejo tudi v Indoneziji,” je zapisal “neodvisni” novinar Blaž Zgaga. Zgaga je svojo dušo odprl indonezijskemu novinarskemu združenju Nuusdo. Obskurna novinarska indonezijska organizacija ima 3601 všeček na FB in na Twitterju vsega skupaj 28 sledilcev. Indonezija ima 237 milijonov prebivalcev. Na lestvici medijske svobode se nahaja 124. mestu, medtem ko je Slovenija na 34. mestu. Glede na velike težave medijev v Indoneziji bi lahko Blaž Zgaga pomagal svojim indonezijskim kolegom pri izboljšanju njihovih delovnih pogojev.

V Združenih državah Amerike pa je svoje občutke o diktaturi aktualne vlade Republike Slovenije delil z ameriškim Odborom za zaščito novinarjev. V intervjuju je zopet ponovil svoje kritične besede o aktualni vladi. V intervjuju z Attilo Mongom je Slovenijo predstavljal kot državo, ki mu krši pravice in mu omejuje novinarsko svobodo. Aktualna oblast pa ustvarja toksično atmosfero do vseh medijev, ki so kritični do oblasti. Ni pozabil izpostaviti niti sporočila, ki se je nehote pojavil na Twitter profilu Kriznega štaba.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine