12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Se jim je pri Počivalšku povsem odpeljalo? Kar milijon evrov proračunskih sredstev za luksuzne Michelinove restavracije – upokojencem pa mizerno zvišanje pokojnin za 6,5 evra?!

Ni dolgo tega, ko je izbruhnila afera SRIPT, ki je pokazala, da članica Šarčeve vlade ministrica  za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandra Pivec le ni tako brezmadežna, kot bi si marsikdo mislil, izkazalo se je namreč, da je za ustno sodelovanje ter ponareditev delov projekta od drugih sodelavcev v vlogi državne sekretarke prejela 35 tisoč evrov bruto. Sedaj pa smo očitno na pragu nove afere, namreč v času, ko marsikdo komaj preživi iz meseca v mesec, so se na ministrstvu Zdravka Počivalška odločili, da bodo kar 925 tisoč evrov proračunskih sredstev namenili za vpeljavo mednarodnega vodnika Michelin v Slovenijo in s tem povezanih izvajanj marketinških aktivnosti. 

 

Novica o vpeljavi mednarodnega vodnika Michelin v Slovenijo prihaja v času, ko je vlada Marjana Šarca upokojencem obljubila zvišanje pokojnin za pičlih 6,5 evra. Povrhu tega bo to pričelo veljati šele z decembrom 2020. Ob tem se pri SAB sprenevedajo, kako gre za bolj pravično porazdelitev, medtem ko nekateri upokojenci za svoje zasluge jugoslovanskemu komunističnemu režimu živijo lagodno življenje, ostali, ki pa so trdo delali več kot štiri desetletja, pa so prisiljeni na stara leta životariti.

Za državljane v stanovanjski stiski ne najdejo posluha
Glede na to, da je povrhu vsega še Banka Slovenija pompozno napovedala zaostritev ukrepov na področju kreditiranja prebivalstva in je Šarec napovedal, kako vlada in stranka LMŠ potrebujeta kar 12 mesecev za pisanje nekaj členov zakona o državnih garancijah za stanovanjske kredite, da bi se omogočilo jamstvo za najem posojil tistim, ki ne morejo pridobiti posojila za svojo prvo nepremičnino, se upravičeno lahko vprašamo, kako je mogoče, da se bo sedaj brez težav našlo 925 tisoč evrov medtem, ko za ljudi v stiski ni posluha.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine