12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Šarčevi ministri ne bodo odgovarjali na vprašanja poslancev – raje gredo na obisk v Srbijo

Kar štirje ministri bodo jutri raje kot pred poslanci v Srbiji. Pred sredo, ko bo državni zbor razpravljal o arbitražnem spodrsljaju Simone Drenik z Jernejem Sekolcem, ki je zaznamovala arbitražno presojo o meji s Hrvaško, pa bo v Srbiji tudi naš premier Marjan Šarec (LMŠ), ki pa bo v ponedeljek poslancem še odgovarjal na vprašanja.

 

Srbija za ministre pomembnejša od DZ

Pred poslance, ker bodo raje na Balkanu, ne bo notranjega ministra Boštjana Poklukarja (LMŠ), gospodarskega ministra Zdravka Počivalška (SMC) in infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek (SAB). Po 15 uri pa bo v Srbijo odletel tudi še obrambni minister Karl Erjavec (DeSUS). Od štirih šefov strank v vladi bodo manjkali kar trije. Ker je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki januarja naskakuje Erjavčev položaj v DeSUS, zbolela in bo zunanji minister Miro Cerar na srečanju zunanjih ministrov v Madridu, pred poslanci ne bo skoraj pol vlade. Dopis, ki priča o tem, si lahko preberete tukaj. Kdaj morajo ministri pred poslance je dolgo načrtovano in obisk balkanske države, s katero levo liberalna vlada goji nenavadno globoke odnose, ni neka višja sila.

Bo pa predsednik državnega zbora Dejan Židan (SD), ki ostaja v državi, po skoraj treh mesecih od Šarca le dobil obvestilo, da mu za ministrico za razvoj evropski denar predlaga avstrijsko Slovenko in prej avstrijsko poslanko Angeliko Mlinar, ki so ji iz vlade uspeli svetlobno hitro urediti slovensko državljanstvo. Tak je nacionalni interes, so ugotovili na vladi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine