14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Šarčeva vlada še nedolgo nazaj zahtevala nadzor nad slovenskimi državljani, zdaj pa njene nosilce moti sledenje mobitelu s soglasjem uporabnika

Stranki LMŠ in SD nasprotujeta začasnemu nadzoru lokacije mobitela v času koronakrize, sledenje pa bi bilo izvedeno le, če bi uporabnik, ki bi sicer moral v karanteno stran od doma, podal soglasje. A le dobro leto pred tem, natančneje januarja 2019, je Šarčeva vlada, v kateri so bili seveda tudi Socialni demokrati, vztrajala pri večjih pooblastilih Sove, ki bi jim dovoljevala nadzor nad slovenskimi državljani, ki bi bili nevarni za ustavno ureditev.

 

Januarja 2019 so se celo na televiziji POP TV spraševali, kaj pomeni vztrajanje Šarčeve vlade pri večjih pooblastilih Sove, rekoč: “Bomo tudi slovenski državljani pod drobnogledom obveščevalcev? Bodo agenti smeli tajno vstopati v naša stanovanja in nam prisluškovati? Šarčeva vlada si prizadeva za širitev pooblastil Sove, kar bi obveščevalcem odprlo možnost nadzora nad tistimi slovenskimi državljani, ki bi utegnili biti versko, politično ali kako drugače radikalizirani in zato nevarni za ustavno ureditev.” Skrbelo jih je torej zgolj za to, da bi obdržali oblast, zdravje in življenje ljudi pa je očitno pri njih bolj na stranskem tiru.

Rajko Kozmelj, trenutno direktor Sove v odhajanju, je januarja 2019 zatrjeval, da je Slovenija edina država v Evropi, v kateri obveščevalci znotraj lastnega ozemlja ne smejo nadzorovati svojih državljanov, zahteve po večjih pooblastilih, ki bi jih dobila Sova, pa pojasnil: “To ni vohljanje za ljudmi, politično ali kakršno koli drugo.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine