10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Saj so nori: Tik pred morebitnimi predčasnimi volitvami bi spreminjali volilno zakonodajo, a ta bi veljala šele ob naslednjih volitvah?! Poglejte kaj o ukinitvi volilnih okrajev meni Danijel Krivec

Sedem poslanskih skupin in predstavnika manjšin je predstavilo predlog spremembe volilne zakonodaje, ki so ga vložili v petek. Na Facebooku se je oglasil predsednik SDS Janez Janša in opozoril, da bi ukinitev volilnih okrajev, ki jih predlaga 59 poslancev sicer olajšala kampanjo majhnim strankam, hkrati pa bi katastrofalno povečala centralizacijo države. Dodal je, da želi levica s tem predlogom ustvariti volilno telo na invalidskem vozičku, ki bo popolnoma obvladljivo in volilni sistem v katerem bodo na koncu dejansko odločali samo prvorazredni.

 

Ukinitev volilnih okrajev, ki jih predlaga 59 poslancev iz strank LMŠ, SMC, SD, NSi, Levica, SAB in SNS in dva manjšinska poslanca, bi sicer olajšala kampanjo manjšim strankam, hkrati pa povečala centralizacijo države. Predlagatelji novega zakona poudarjajo, da s spremembo odpravljajo neustavnost, a sodbe in odločitve ustavnega sodišča so jim mar prav toliko kot lanski sneg. Spomnimo naj le na zakon o zasebnem šolstvu.

Absurdno pa je tudi dejstvo, da bi tik pred morebitnimi predčasnimi volitvami določene stranke spreminjale volilno zakonodajo, na volitve pa bi radi šli še po starem.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine