8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Saj ni res, pa je: Evropska komisija in številne vlade ogroženih držav zaradi zaščite komunicirajo le še preko spleta! Le Društvu novinarjev Slovenije ni mar za zdravje novinarjev in ostalih!

Nova vlada je zaradi izbruha novega koronavirusa z namenom zajezitve širjenja virusa in zaščite zdravja novinarjev spremenila način komuniciranja z mediji. Novinarji začasno ne smejo več biti prisotni na novinarskih konferencah, saj je tam vedno prisotna gneča, vprašanja pa morajo poslati vnaprej. Kot vemo, so trenutno v državi v veljavi strogi ukrepi, da bi preprečili prenašanje nevarnega virusa Covid-19. Društvo novinarjev Slovenije, ki se požvižga na zdravje njihovih članov, je hitro ukrep izkoristilo za ideološko obračunavanje in ustvarjanje histerije v javnosti, pri čemer jih je glasno podprla tudi nekdanja režimska novinarka, zdaj pa evropska poslanka Tanja Fajon. Podobne ukrepe je sicer sprejela tudi Evropska komisija, enako je v Avstriji in še nekaterih evropskih državah.

 

Nova vlada je zaradi izbruha novega koronavirusa začasno spremenila način komuniciranja z mediji. Novinarji morajo vprašanja poslati vnaprej in ne smejo biti prisotni ob izjavah za javnost. S takšnim ukrepom skušajo zajeziti širjenje virusa in hkrati varovati zdravje novinarjev.

A politično pristranskemu Društvu novinarjev Slovenije pod vodstvom Petre Lesjak Tušek, sicer zaposlene pri Večeru rdečega tajkuna Uroša Hakla, očitno ni mar za zdravje novinarjev. “Ocenjujemo, da gre kljub resnosti trenutne situacije za nesorazmeren in restriktiven ukrep. Popolni suspenz novinarjev je nevarna stvar. Zastavljanje vprašanj nosilcem oblasti je ključno za nadzor in demokracijo ter je osnovna naloga novinarjev,” uvodoma pišejo v svoji izjavi za javnost.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine