17.3 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

S koronavirusom okužen prvi Slovenec!

Mediji na Tržaškem poročajo o prvem okuženem Slovencu. To je deželni svetnik Igor Gabrovec, ki deluje v Furlaniji-Julijski krajini. Zaradi tega so seje deželnega sveta ta teden odpovedane, število okuženih je naraslo na 15, preverjajo tudi ostale deželne svetnike.

Kot poročajo lokalni italijanski mediji in Primorski dnevnik, se je z virusom okužil član deželnega sveta FJK in deželni tajnik stranke Slovenske skupnosti Igor Gabrovec. Deželna vlada je pozno v torek sporočila, da so ga zadržali na opazovanju na oddelku za nalezljive bolezni v bolnišnici na Katinari. Še pred tem je bil sicer nekaj časa v deželnem svetu.

Predsednik deželnega sveta Piero Mauro Zanin je v dogovoru z deželnim predsednikom Massimilianom Fedrigo preklical sklic zasedanj deželnega sveta za danes in v četrtek. Med drugim bodo poslopje razkužili. Nekaj Gabrovčevih kolegov, ki so bili z njim v stiku, je po poročanju časnika Il Piccolo v karanteni.

Gabrovec se je sicer nedavno prek letališča v Trevisu vrnil s počitnic. Primorskemu dnevniku je pojasnil, da sam ne ve, kje bi se lahko okužil, saj da je vsepovsod srečeval ljudi.

Število okuženih v FJK je po poročanju Il Piccola naraslo na 15. Številne primere povezujejo z univerzo v Vidmu, kjer so se 20. februarja trije profesorji in njihova kolegica iz Trsta z novim koronavirusom okužili na srečanju s kolegom iz Piemonta.

V FJK so do konca tega tedna kot preventivni ukrep zaprte šole in univerze.

Glede na zadnje torkove podatke so doslej v Italiji okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 2263 ljudeh. Umrlo je 79 ljudi, medtem ko jih je 160 že ozdravelo. Veliko večino primerov so našteli v Lombardiji, Benečiji (Veneto) in Emiliji – Romanji.

Igor Gabrovec (foto: arhiv Demokracije)

Zadnje novice

Sorodne vsebine