-1 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

RTV Slovenija: »Stopimo skupaj za slovenske gasilce«

Piše: C. R.

RTV Slovenija v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije v četrtek, 25. avgusta, ob 20. uri na TV SLO 1 pripravlja posebno dobrodelno oddajo Stopimo skupaj za slovenske gasilce, v kateri bodo zbirali sredstva za nakup prepotrebne gasilske opreme.

V največjem požaru v naravnem okolju v zgodovini Slovenije so veliko upanje in edino rešitev predstavljali pogumni in požrtvovalni poklicni in prostovoljni gasilci. Kar 17 dni se je na slovenskem Krasu z ognjeno stihijo borilo več tisoč požrtvovalnih in prizadevnih gasilk in gasilcev. Uničene je bilo ogromno opreme, veliko opreme je dotrajane in neprimerne za gašenje obsežnih požarov v naravi. Običajno oni pomagajo nam, tokrat pa lahko mi pomagamo njim. Za njihovo požrtvovalnost se jim lahko zahvalimo s prispevki za nakup opreme.

»Na posebni telefonski številki 01/472 00 11 bomo na dan dobrodelne akcije med 20. in 22. uro zbirali prispevke za nakup gasilske opreme, ki je ni dovolj, mnogokrat je že obrabljena in pomanjkljiva. Naši gostje gasilci bodo ob dopisnikih RTV Slovenija spregovorili o tem, kar so v minulih tednih doživljali na terenu, kako so pomagali odstranjevati ovire in kaj bi bilo s primerno opremo še lažje narediti. V glasbenem delu pa bodo nastopili številni slovenski glasbeni izvajalci. Skozi dobrodelni koncert vas bosta popeljala Lorella Flego in Saša Krajnc,« sporočajo z RTVS.

Dodajajo, da darujemo lahko že danes. S poslanim SMS-sporočilom s ključno besedo GASILEC5 na številko 1919 lahko prispevamo 5 evrov. Zbrana sredstva bodo v celoti razdeljena sodelujočim gasilskim društvom.

Dobrodelno oddajo bodo ponovili v nedeljo, 28. avgusta, ob 13.25 na 1. programu TV Slovenija. Prostovoljne denarne prispevke bo moč oddati tudi med ponovitvijo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine