2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

RTV Slovenija brani pritlehno politikantstvo: To ni obramba profesionalnega in neodvisnega novinarstva!

Slovenijo je v petek “dvignil” še en primer skrajno neprofesionalnega in ideološkega ravnanja TV Slovenija, ki jo financiramo z obveznim RTV prispevkom. Miša Molk z zavajajočim vodenjem oddaje, gostja Tea Jarc pa s pozivom k rušenju vlade. Predsednik vlade Janez Janša je po tem TV Slovenija pozval, naj ne širi laži in ne zavaja javnosti, a kritika ni bila sprejeta. Laži in hujskanje pa so po mnenju vodstva eden od zornih kotov njihovega poročanja, direktor Igor Kadunc pa je napovedal še, da RTV Slovenija odslej ne bo več enostrankarsko trobilo, kot je bila to v času vlade Marjana Šarca. Ni manjkalo dolgo, preden so se odzvali tudi v levičarskem Društvu novinarjev Slovenije, od koder so o dogajanju obvestili tudi nekatere tuje organizacije. Na očitke se je odzval Janša, ki je na Twitterju okrcal vodstvo RTV Slovenija in se zahvalil tistim novinarjem, ki v teh dneh požrtvovalno obveščajo gledalce.

 

Slovenijo je v petek razburil še en primer skrajno neprofesionalnega in ideološkega ravnanja TV Slovenija, ki jo financiramo s prisilnim RTV prispevkom. Voditeljica Miša Molk, sicer znana oboževalka Marjana Šarca, je v Poročilih ob 17. uri gostovala radikalno levičarsko aktivistko Teo Jarc, ki predseduje sindikatu Mladi plus, kot smo na Nova24TV že poročali, pa je med drugim v preteklosti v Slovenijo s spornimi nameni pripeljala denar milijarderja Georga Sorosa.

Molkova in Jarčeva sta namreč komentirali “dvig plač” ministrov, ki ga ni bilo, saj je šlo za prerazporeditev znotraj plačnih razredov, kar stori vsaka vlada v začetku mandata. Sredi najhujše krize od osamosvojitve dalje je sindikalistka Jarčeva ljudi pozvala kar na ulico: “In dajmo, ko bomo lahko, pojdimo skupaj na ulice in se uprimo temu.”

Janša TV Slovenija pozval, naj ne širi laži in ne zavaja javnosti
Na zavajajoče poročanje se je kritično odzval predsednik vlade Janez Janša, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Ne širite laži, @InfoTVSLO Plačujemo vas za to, da v teh časih informirate, ne pa zavajate javnost. Očitno je vas preveč in ste predobro plačani.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine