11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Revizija MOP je potrdila tisto, na kar so mesece opozarjali v SDS – Gradbeno dovoljenje za C0 kanal je bilo izdano pred presojo vplivov na okolje!

Revizija Ministrstva za okolje in prostor je razkrila nepravilnosti povezane s postopki za izgradnjo kanalizacijskega voda C0 čez vodovarstveno območje Kleče. Notranje revizijsko poročilo glede načrtovanja gradnje kanalizacijskega voda C0 je namreč razkrilo hude nepravilnosti, ki so jih zagrešili na Agenciji RS za okolje (Arso).

Tako v revizijskem poročilu piše, da so pri Arso Mestni Občini Ljubljana izdali gradbeno dovoljenje za kanalizacijski kanal C0 pred samo izdelavo predhodnega postopka presoje vplivov na okolje. Še več, pri izdaji posamičnih aktov so pri ARSO povzemali mnenja iz vloge, ki jo je oddal MOL.

Več kot zgolj malomarnost

V svojih postopkih uslužbenci Arso niso niti preverili, ali bi lahko zaradi kanalizacijskega voda, ki teče preko vodonosnika Kleče lahko prišlo do poslabšanja stanja podzemne ali površinske vode. Delo na Arso, povezano z izdajo dovoljenj MOL za gradnjo kanalizacije prek vodonosnika Kleče, je bilo opravljeno brez skoraj kakršnekoli dokumentacije postopkov, kar kaže, da ni šlo zgolj za površnost, temveč namerno prikrivanje sledov.

Da nekaj hudo smrdi v deželi ljubljanski, je že dalj časa opozarjal mestni svetnik in poslanec SDS v DZ Anže Logar. Zgodbo o sporni gradnji smo spremljali tudi na Nova24TV in izpostavljali nepravilnosti in zlorabe zaradi katerih bi lahko 300 tisoč Ljubljančanov ostalo brez vira pitne vode.

Kljub vsemu pa Zoran Janković in njegovi ožji sodelavci na Mestni občini Ljubljana nadaljujejo svojo gonjo proti Anžetu Logarju & Co. in skušajo javnost prepričati, da gre pri poskusu zaustavitve gradnje C0 kanala čez naravovarstveno območje zgolj za “nagajanje” nevoščljive slovenske demokratske stranke, s čimer, da se škoduje ljudem. Tako je bilo tudi ob četrtkovem nagovoru podžupana MOL Aleša Čerina na proslavi ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, zaradi česar so njegov govor ljubljanski mestni svetniki iz vrst SDS označili za čisto zlorabo položaja. No, revizija Ministrstva za okolje in prostor je še en dokaz, da se Jankovićeva “antiSDS” kampanja počasi sesuva kot hišica iz kart.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine