-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Rekord Borisa Tomašiča odslej tudi zabeležen na spletni strani Guiness world records

Piše: Nova24tv.si

24. septembra ob 18. uri se je začela najdaljša pogovorna oddaja na svetu. Pred televizijske kamere Nove24TV je sedel Boris Tomašič, ki je tekom postavljanja svetovnega rekorda spregovoril s 70 gosti. Sedaj je njegov dosežek ovekovečen tudi na spletni strani organizacije Guiness world records. 

“Najdaljša maratonska televizijska pogovorna oddaja je 73 ur 23 minut, dosegla jo je NTV24 (Slovenija), vodil jo je Boris Tomašič (Slovenija) v Ljubljani, Slovenija, od 24. do 27. septembra 2023. Voditelj televizijske pogovorne oddaje je vsako uro intervjuval drugega gosta, v celotnem poskusu pa je bilo prisotno več kot deset ljudi v živo,” so zapisali na spletni strani. Do objave lahko dostopate TUKAJ.

Da je padel svetovni rekord, je sicer potrdila že uradna predstavnica Guiness world records, ki je bila prisotna v studiu, ko je padel rekord. “Da bi podrl ta rekord, si moral voditi oddajo minimalno 72 ur in 18 minut. Nova24TV in Boris, čestitke, si nov nosilec rekorda Guinnessove knjige rekordov. Čestitke, ti si uradno neverjeten,” je dejala.

Vir: Guiness world records.

Medijski molk
Postavljanje svetovnega rekorda je spremljal medijski molk. Dominantni mediji so zgodbo preprosto izpustili, naposled je vest o dosežku objavila STA. A, kot je povedal Boris po pretečenih 72 urah: “Imeli smo veliko napovedi, vicev v prihodnost, ki so nam “zagotavljali”, da ne bomo zdržali več kot polovico leta. Potem smo zdržali pol leta, so napovedovali konec po enem letu. Ko po treh letih nismo “crknili”… no, danes bomo vsi skupaj postavili svetovni rekord in naredili najdaljši televizijski talk show na svetu, kar bo naredilo to, da se nas sedaj sploh ne bodo mogli znebiti.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine