16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Razvpito Tanjo Fajon skrbi stanje demokracije na Madžarskem, poziv naj ostane doma, pa ne: Sedaj ima menda veliko časa za socialne stike

“Tudi ‘vojna’ med oblastjo in novinarji v zadnjem času, tudi to me spominja na neke ne tako davne čase, ko se je začelo omejevanje demokracije in svobode medijev pri sosedih na Madžarskem,” modruje Tanja Fajon, obenem pa se požvižga na stvarnost v Sloveniji, saj je prav včeraj Miroslav Petrovec, član svetovalne skupine na ministrstvu za zdravje, ljudi pozval, naj se nikar ne obiskujejo, ampak dosledno upoštevajo navodilo “ostani doma”. Tanja Fajon pozivov očitno ne spoštuje: “Na vrtovih so sosedje pridno delali in čez ograje smo klepetali skoraj kot včasih. Morda še več, ker imam sama te tedne neobičajno veliko časa za socialne stike, za družino, za prijatelje.” Če jo zares skrbi, da bi Janševa vlada s svojimi ukrepi po tihem uvedla nekakšno diktaturo, naj le pridno ostaja doma in tako tudi sama pripomore k zaustavitvi širjenja korona virusa. 

 

Na spletni strani SD je svoje karantenske doživljaje z nami velikodušno delila tudi evropska poslanka Tanja Fajon. Prispevek nosi pomenljiv naslov: “Slovenija, dežela svobodnih ljudi, napredka in razvoja?” Najprej nam poslanka postreže z nekaj idile: “Gledam skozi okno na prazno ulico in razmišljam, kako nenavadno mirno je. Le sem in tja kak mimoidoči, morda družinica z majhnimi otroci na sprehodu, še poroča SD, Pisma iz karantene.

“Avta skoraj nobenega. Koliko časa bomo še tako za štirimi zidovi, na balkonih, terasih ali vrtovih? Kakšne bodo posledice te epidemije, pa ne mislim le na gospodarske, socialne, politične, ampak za stike med ljudmi. Kdaj si bomo spet brezskrbno segli v roko, se objeli, se družili ne da bi nas spreletela tesnoba z virusom?” še pravi in v nadaljevanju opisuje tudi svoje izkušnje z nakupovanjem.

Obenem pristavlja, da, če bi jo kdo pred meseci vprašal, da bomo živeli tako izolirani oziroma bomo v medijih vsakodnevno preštevali mrtve in okužene, poslušali, kje nas lahko ustavlja policija ali da potrebujemo še več vojakov za varovanje pred ilegalci idt., bi mu odvrnila, da je nor.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine