11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Razvpita Špela Kožar nad Ministrstvo za kulturo ponovno s skrajno tendenciozno retoriko in z neresničnimi dejstvi ter insinuacijami!

Novinarka TV Slovenija Špela Kožar se je ponovno z zavajajočim poročanjem spravila nad Ministrstvo za kulturo pri tem pa je uporabila skrajno tendenciozni retoriko, poročaje pa je bilo polno neresničnih dejstev in insinuacij, ki niso vredne ugleda javnega medijskega zavoda. Kot zdaj v zahtevi za popravek navaja ministrstvo, priporočilo agancijama ni govorilo o ustavitvi transferjev, kot je državna sekretarka za TVS pojasnila že štirikrat. Priporočilo govori le o tem, kako voditi javne razpise v času pandemije, MK pa je s strani MJU že prejelo pozitiven odgovor. Še več, paket ukrepov kulturnikom prinaša še večje ugodnosti od tistih, za katere so se zavzemali na začetku!

 

Novinarka TV Slovenija Špela Kožar se je v ponedeljkovi večerni oddaji Dnevnikov izbor ponovno spravila nad Ministrstvo za kulturo, ki je zato na RTV Slovenija naslovilo zahtevek za objavo popravka. Kožarjeva je v prispevku med drugim govorila z različnimi umetniki o finančnih posledicah epidemije koronavirusa na zaposlene v kulturi in umetnosti nasploh. Tadej Golob je povedal, da zanj epidemija ni spremenila skoraj ničesar, razen, da ga ukrepi ministrstva spravljajo ob živce. Ob tem je navedel, da je ministrstvo “prestavilo” plačilo knjižničnega nadomestila. Avtorica govori, da iz Ministrstva za kulturo prihajajo “kot temu dovolijo reči” prijazna priporočila o ustavitvi transferjev, pri tem pa ima v mislih priporočilo Ministrstva za kulturo, ki jo je poslalo agencijama za knjigo in film. Napovedano je tudi že zmanjšanje proračuna. Stroka, umetniki, nevladniki, “vsi pozivajo k preprečitvi uničenja kulture, a je njihov glas vse prej kot slišan.”

Priporočilo agencijama ni govorilo o ustavitvi transferjev, kot je državna sekretarka za TVS pojasnila že štirikrat
Da priporočilo agencijama ni govorilo o “ustavitvi transferjev”, je državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc pojasnila že v štirih intervjujih s to medijsko hišo – dveh na Televiziji Slovenija, enem za večerni Dnevnik in drugem za oddajo Kultura po odmevih, ter v dveh radijskih intervjujih za ARS Slovenija. Prav tako smo že zahtevali popravek na podobne insinuacije iste novinarke 6. 4. 2020. Tokrat vam bomo odgovorili še širše, v skladu z 26. in 27. členom Zakona o medijih pa zahtevamo popravek iste dolžine ob istem terminu na istem programu.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine