12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Razveseljivo dejstvo: od včeraj na severnem Primorskem ni novih primerov okužbe s koronavirusom

Na severnem Primorskem, tudi v včerajšnjem dnevu, ni bilo potrjenih novih primerov okužb s korona virusom. Tako je v regiji skupno število okuženih oziroma obolelih, po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, še naprej 20. In to v sedmih od 13-tih občin: Idrija, Tolmin in Nova Gorica po 5, Cerkno 2, Šempeter-Vrtojba, Bovec in Ajdovščina po 1, so sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primnorsko.

 

Manj uradno potrjenih okužb kot na severnem Primorskem oziroma v goriški statistični regiji je le v posavski (10) in v obalno-kraški statistični regiji (19).

Sicer pa dan mineva ob vsakodnevnih aktivnostih v vseh 13 občinah na severnem delu Primorske: od nadzorov mejne črte in (ne) upoštevanja vseh ukrepov in prepovedi, do oskrbe starejših in ranljivih. Še naprej je v ospredju izdelovanje zaščitnih mask in delitev le teh po gospodinjstvih. V občini Šempeter – Vrtojba so jih delili pred večjimi trgovinami, so sporočili iz štaba. 

Kot so še zapisali, je občinski štab CZ Kobarid je v sodelovanju z Gasilsko zvezo Kobarid prevzel razkužilo, ki ga je kot donacijo prispevalo podjetje TKK Srpenica. Delitev razkužila še naprej poteka v občinah Ajdovščina in Renče – Vogrsko. V Cerknem pa si prizadevajo priti do večje količine le tega.

Kljub zadnjim dobavam in izdelovanju zaščitnih mask v večini občin, pa zaščitne opreme še vedno ni dovolj za vse, ki pomagajo pri oskrbi prebivalcev in so najbolj izpostavljeni, sporočajo iz občinskih štabov civilne zaščite. Ponovno pa velja opozorilo, da je zaradi razglašene velike požarne ogroženosti, kurjenje v naravi prepovedano. V zadnjih dneh imajo namreč gasilci, ki so že tako dnevno vpeti v aktivnosti zaradi korona virusa, vse preveč intervenciji zaradi požarov v naravnem okolju, opozarjajo v CZ. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine