29.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

Razkrivamo, kako je predsednica DNS in novinarka Večera Petra Lesjak Tušek izvedla pogrom nad Janezom Lavretom, da bi na direktorski stolček slovenjgraške bolnišnice pomagala svoji prijateljici Jani Makuc!

Hči vplivne slovenske političarke, predsednica levičarskega Društva novinarjev Slovenije in novinarka mariborskega večera Petra Lesjak Tušek je prejšnji teden veliko pozornosti vzbudila s svojim pogromom nad direktorjem Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janezom Lavretom, ki je javnost razburil svojimi sporočili na družbenem omrežju Twitter, za kar se je sicer kasneje opravičil. Kljub temu je moral Lavre nato pod pritiski odstopiti z mesta direktorja, Lesjak Tuškova pa svojega pogroma očitno ni izvedla le zaradi svojega sovraštva do vseh, ki niso levo usmerjeni, pač pa je imela v ozadju najverjetneje tudi osebne interese. Je namreč dobra prijateljica strokovne direktorice SB SG Jane Makuc, ki si že dalj časa prizadeva zasesti mesto direktorice v tej ustanovi. Lesjak Tuškova in Makucova sta se lansko leto družili na Soča Outdoor festivalu v Tolminu.

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre je prejšnji četrtek, potem ko je sprožil razburjenje s spornimi tviti, ponudil odstop. Kot so še isti dan sporočili z Ministrstva za zdravje, je minister Tomaž Gantar odstop že sprejel. Kot so še zapisali na ministrstvu “v povezavi z neprimernim javnim komuniciranjem direktorja”, bo razrešitev predmet nadaljnjih postopkov. Lavre, sicer zdravnik, se je pod plazom ogorčenja znašel, potem ko je prek zdaj že ukinjenega računa na Twitterju objavil zapise, v katerih je omenjal morebitno okužbo določenih posameznikov s koronavirusom in jo povezal z odločanjem o tem, kdo (ne) bo deležen zdravljenja z ventilatorjem.

Za svoje ravnanje se je kasneje opravičil. Eno od spornih sporočil na Twitterju s strani Lavreta je bilo med drugim usmerjeno proti novinarju Blažu Zgagi, ki naj bi Lavretovo opravičilo po navedbah Slovenskih novic sprejel.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Spodaj objavljamo popravek oziroma odgovor:

Popravek neresnic, objavljenih v članku »Razkrivamo, kako je predsednica DNS in novinarka Večera Petra Lesjak Tušek izvedla pogrom nad Janezom Lavretom, da bi na direktorski stolček slovenjgraške bolnišnice pomagala svoji prijateljici Jani Makuc!«:

V zgoraj navedenem članku, ki je bil na spletni strani www.demokracija.si objavljen 8. 4. 2020, je zapisano, da naj bi nad direktorjem Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janezom Lavretom izvedla pogrom, in sicer zato, ker naj bi sovražila vse, ki niso levo usmerjeni, in ker naj bi imela namen na direktorski stolček bolnišnice pomagati svoji prijateljici Jani Makuc. Navedeno nikakor ne drži in je v celoti neresnično.

Najprej je treba poudariti, da nisem izvedla pogroma, ampak sem o žaljivih in neetičnih Twitter sporočilih Janeza Lavreta pisala ob spoštovanju vseh strokovnih novinarskih standardov.

Na neprimerno in žaljivo komunikacijo direktorja bolnišnice in zdravnika bi opozarjala v vsakem primeru, saj gre za zelo pomembno temo, o kateri javnost mora biti obveščena. Kakršnakoli politična usmerjenost osebe, o kateri pišem, pri tem ne igra nobene vloge in tako je bilo tudi v primeru Janeza Lavreta.

Popolnoma neresničen je tudi očitek, da naj bi me pri pisanju vodil osebni interes, zato poudarjam, da moj namen ni bil komurkoli pomagati zasesti direktorski stolček slovenjgraške bolnišnice, temveč je bil moj edini interes opozoriti javnost na povsem neprimerno in žaljivo komunikacijo zdravnika in direktorja bolnišnice Janeza Lavreta.

Petra Lesjak Tušek, novinarka Večera

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine