14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Prvak SD Dejan Židan “ekološki” le v besedah! V praksi pa je nadpovprečni onesnaževalec zraka med posamezniki v Sloveniji!

V sredo je v Državnem zboru potekal “Podnebni dogovor”, kjer so v na novo oklicani “zeleni” stranki Socialnih demokratov pozvali k razglasitvi podnebne krize v Sloveniji. Pri tem je predsednik stranke in predsednik državnega zbora Dejan Židan govoril, da je poglavitna rešitev “gotovo opuščanje rabe fosilnih goriv … K zmanjšanju izpustov lahko pomembno pripomoremo z manj potrošniškim življenjskim slogom … Zato je potrebno ukrepati takoj!” Pozabil pa je stari rek, ki pravi, da je pravi vodja tisti, ki druge vodi s svojim lastnim primerom in ne le z besedami. Predsednik Židan, se namreč vsak dan vozi z avtom iz Murske Sobote v Ljubljano in iz Ljubljano v Mursko Soboto, kar je vsak dan 356 kilometrov, v letu pa to znese najmanj 85 tisoč prevoženih kilometrov. Iz priloženega grafa se lahko prepričate, da so izpusti v prometu eden največjih onesnaževalcev okolja v Evropi. Kar pa Židana naredi nadpovprečnega onesnaževalca med posamezniki v Sloveniji.

 

V Sloveniji želijo levičarji po zgledu zahodnih eko-fundamentalistov sprožiti pravo evforijo glede podnebnih sprememb, ljudem želijo vsiliti krivdo, da so za razne nesreče, ko se dviguje gladina morja, talijo ledeniki, sami krivi. In pri tem iztržiti volilne glasove, saj naj bi bilo to po njihovem prepričanju tema, ki prinaša dodatne glasove, saj so s socialnimi temami in podpori delavstvu povsem ‘opleli’.

K temu se je pridružila stranka SD, ki je tej temi namenila celoten programski kongres ter spremenila programska izhodišča stranke. Nedavno smo poročali o potratnem zapravljanju denarja, saj bo vlada namenila kar 184 milijonov evrov v letu 2020 za “boj proti podnebnim spremembam”. V sredo je v ta namen potekal v državnem zboru tudi “Podnebni dogovor”, kjer so v na novo oklicani “zeleni” stranki pozvali k razglasitvi podnebne krize v Sloveniji.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine