23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Protislovenska drža svetnikov iz vrst tranzicijske levice – glasovali so proti izobešanju slovenske zastave!

Čeprav se stranke tranzicijske levice na raznih borčevskih mitingih na veliko kitijo z domoljubjem, pa je jasno, da gre za zlagano domoljubje in za poveličevanje totalitarne ideologije. Namreč, če bi bili oboževalci tovrstnih proslav resnično domoljubi, v praksi ne bi nastopali proti izobešanju slovenske zastave, kar se je zgodilo ta teden v ljubljanski Šiški.

 

Namreč, v tem tednu je potekala seja sveta Četrtne skupnosti Šiška v Ljubljani. Ob tem je četrtni svetnik Igor Prodanovič (SDS) predlagal, naj med sejo četrtnega sveta v prostoru visijo slovenska, evropska in ljubljanska zastava, kar je sicer v skladu s poslovnikom Mestne občine Ljubljana. Vendar je predsednica četrtnega sveta Darja Zajc (Lista Zorana Jankovića) najprej prebrala izmotajoč odgovor MOL, nato pa predlog dala na glasovanje, kjer je predlog za las zmagal (štirje za, trije proti).

Predlog so podprli vsi štirje svetniki iz vrst SDS (Igor Prodanovič, Marija Pušnik, Mojca Škrinjar, Rihard Gerbec), proti pa so bili Žiga Kosi, Lily Gradišek Kalaković (oba iz Liste Zorana Jankovića) ter Marko Lemaić (SD). Preostalih devet članov četrtnega sveta se je vzdržalo (gre za člane LZJ in Levice), medtem ko je bila predstavnica Liste Marjana Šarca odsotna.

Ne glede na to, da je bil predlog z navadno večino izglasovan, obstaja grenak občutek, da v predstavniških svetih lokalne skupnosti obstajajo ljudje, ki nasprotujejo izobešanju slovenske zastave. Ob tem so pripravljeni celo poteptati poslovnik MOL.

Seznam vseh članov sveta Četrtne skupnosti Šiška si lahko preberete TUKAJ.

Izjavo svetnice Mojce Škrinjar pa si lahko preberete TUKAJ.

Video, zakaj se naročiti na revijo Demokracija, si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine