12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Pritlehno! Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak februarja zalogo zaščitne opreme podarila Kitajski, te dni pa udarja čez vlado in zavaja, kako naj podarjene maske ne bi bile primerne!?

Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak se je aktivno vključila v protivladno kampanjo potem, ko je Uprava RS za zaščito in reševanje njeni občini dostavila 1900 zaščitnih mask. Preko družabnega omrežja Facebook je v sredo zgroženo zapisala: “Sestavljena je iz serviete in 2 gumic. Takšne si lahko naredimo sami doma, saj ima najbrž vsak kakšno poročno ali novoletno servieto, luknjač in 2 gumici.” S tem je javnost poskušala z zavajanjem prepričati, da so maske narejene iz papirja za katere je škoda denarja, čeprav so te v resnici narejene iz netkanega blaga, torej materiala s svojim imenom in certifikatom. Pri tem pa je še zanimiv podatek, da je Lesjakova konec februarja Kitajcem brezskrbno poslala zaščitno opremo, ki bi danes prišla še kako prav. Prav tako ni nenavadno, da je županja Romana Lesjak mama Petre Tušek Lesjak, predsednice Društva novinarjev Slovenije, prav tako ostre nasprotnice aktualne vlade.

 

Mediji so včeraj sprožili pravo ofenzivo zaradi domnevno neustreznih mask iz “papirja in gumice”, med glavnimi kritiki pa županja Črne na Koroškem Romana Lesjak. Toda marsikdo ne ve, da je Občina Črna na Koroškem pobratena s kitajskim mestom Harbin, meseca februarja pa so sprejeli nenavadno potezo, da Kitajcem priskočijo na pomoč v boju proti epidemiji koronavirusa. V eno izmed bolnišnic so poslali 7500 mask in 500 zaščitnih oblek.

Županja ravnala enako nespametno kot nekdanji minister Cerar
Lesjakova se je namreč na začetku januarja z delegacijo udeležila simpozija zimskih pobratenih mest v kitajskem mestu Harbin. Delegacija je na simpoziju podpisala Harbinsko deklaracijo, ki se nanaša na sodelovanje med občinami podpisnicami, na cilje trajnostnega razvoja, ki bodo vodilo za nadaljnja sodelovanja in izmenjavo primerov dobrih praks med občinami. Potem, ko so se domov vrnili le nekaj dni pred začetkom epidemije koronavirusa, so se odločili, da jim pomagajo. V eno izmed kitajskih bolnišnic so poslali paket pomoči v obliki 7500 zaščitnih mask in 500 zaščitnih oblek.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Romana Lesjak nam je sicer potrdila, da so poslali zaščitno opremo na Kitajsko. “Sklep občinskega sveta ni bil potreben saj iz občinskega proračuna ni bilo porabljenega nič denarja – poslano je bila namreč donacija. Sem pa občinske svetnike s tem seznanila. Ta solidarnostna gesta se nam je tudi obrestovala, saj smo zdaj, ko smo mi potrebovali pomoč, iz Kitajske prejeli povratno donacijo zaščitne opreme.” Po njenih beseda so maske, ki so jih dobili, so v skladišču štaba civilne zaščite v Črni na Koroškem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine