5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Pritiski znotraj SAB? Minister Peter Česnik mora v pokoj – namesto njega bo v parlamentu ostala Maša Kociper

V petek, 28. februarja 2020, je na novinarski konferenci SAB minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter Jožef Česnik sporočil, da se s sestavo nove vlade Janeza Janše ne bo vrnil v poslanske klopi. Svoje mesto je s tem prepustil nadomestni poslanki in vodji poslanske skupine SAB Maši Kociper. Pri tem so iz SAB sporočili, da Janševe vlade ne bodo podprli. “V izogib dvomom smo se odločili, da glasovnic ne bomo niti dvignili,” je povedal poslanec Marko Bandelli. Bojijo se, da bi na tajnem glasovanju kateri od njihovih poslancev podprl Janšo.

 

“Po eni strani vidim, da bom imel tako več časa zase, po drugi strani pa lahko veliko prispevam s svojimi življenjskimi izkušnjami pri delu in razvoju stranke,” je povedal minister za Slovence v zamejstvu Peter Jožef Česnik ob naznanitvi, da se ob sestavi nove vlade Janeza Janše ne namerava vrniti v poslanske klopi.

Novica je veliko olajšanje za stranko SAB, ki bi drugače v DZ ostala brez nadomestne poslanke in vodje poslanske skupine SAB Maše Kociper.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine