10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Prestopnica iz SMC v LMŠ Ksenija Klampfer tik pred zdajci prijateljem podarila še 1,2 milijona evrov, isto vsoto iz proračuna “sunil” tudi Karl Erjavec! Oba zneska gresta k agenciji Pristop!

Ministrica v odhajanju Ksenija Klampfer iz Slovenskih Konjic je, podobno kot njena predhodnica, vneto uničevala socialni sistem, za konec pa podarila 1,2 milijona evrov agenciji Pristop. Izstopila je iz stranke SMC in zdaj se vrača na Upravno enoto Maribor, kamor je prišla prav po zaslugi stranke SMC. Ko je to še vodil Miro Cerar.

 

Nato sta jo Marjan Šarec in Damir Črnčec pripravljala, da bi prevzela stranko SMC (nadomestila Cerarja), vendar se je vsem trem zalomilo.

Vsaj tako so poročali mediji. Vodenje stranke je prevzel Zdravko Počivalšek in SMC je začela pisati novo zgodovino. Klampferjeva pa je užaljeno odšla. Vendar pa ni toliko užaljena, da bi zavrnila delovno mesto, ki ga je dobila predvsem in izključno zaradi svoje strankarske izkaznice SMC.

V zadnjih dneh se je še izvedelo, da je Šarčeva ‘krtinja’, kot jo imenujejo, in odhajajoča ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnost Ksenija Klampfer tik pred iztekom svojega mandata podarila 1,2 milijona evrov agenciji Pristop.

Po poročanju Financ so na ministrstvu pripravili javni razpis za obširno komunikacijsko kampanjo za zmanjšanje oz. odpravo medgeneracijskih stereotipov, na katerem je “zmagala” agencija Pristop, za posel bodo dobili nekaj manj kot 1,2 milijona evrov davkoplačevalskega denarja.

Novo zapravljanje davkoplačevalskega denarja bo namenjeno za izvedbo projekta za obširno komunikacijsko kampanjo za zmanjšanje oz. odpravo medgeneracijskih stereotipov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Je pa isto vsoto iz proračuna izpulil tudi obrambni minister v odstopu Karl Erjavec. Po tistem, ko je po porazu znotraj strankeErjavec 18. januarja na kongresu stranke DeSUS napovedal, da bo odstopil kot minister za obrambo in po padcu vlade, ko je 27. januarja takoj po odstopu ministra za finance Andreja Bertonclja odstopil še predsednik vlade Marjan Šarec, kar pomeni, da premier in ministri opravljajo samo še tekoče posle, je Erjavec kot minister v odstopu podpisal 1,2 milijona evrov vredno pogodbo za promocijo. Informacijo smo dobili z ministrstva za obrambo. 

Skratka, tudi Erjavec je isto vsoto tako kot Klampferjeva porabil za isti namen. Za promocijo v okviru agencije Pristop.

Več TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine