15.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

(PREJELI SMO) Slovenska karitas nakazala 10.000 evrov za pomoč prizadetima s poplavami v Hersonu v Ukrajini in vabi k solidarnosti

Piše: Slovenska karitas

Z uničenje hidroelektrarne Kahovka v regiji Herson v Ukrajini 80 naseljem grozi poplava. Na tem kritičnem območju živi približno 16 tisoč ljudi. Sedaj poteka evakuacija prizadetih s poplavami.

Mesto Nikolajev je postalo tranzitna točka za evakuirane osebe. Ker je mesto dnevno obstreljevano, se pričakuje, da bo glavni val s poplavami prizadetega prebivalstva odšlo v Odeso. Ekipa sodelavcev Karitas-Spes Odesa je na terenu od jutra 6. junija. V sodelovanju z lokalnimi oblastmi pomaga prizadetim ljudem pri evakuaciji. Vzpostavlja centre za pomoč v mestih Nikolajev in Odesa. Razseljenim ljudem se trudi zagotoviti humanitarno pomoč z vodo, hrano, higienskimi pripomočki, psihosocialno pomočjo in zavetišči. Karitas-Spes Ukrajina nas je prosila za pomoč. Slovenska karitas je takoj nakazala 10.000 evrov Karitas v Ukrajini za pomoč prizadetim ljudem.

 Slovenska karitas zopet trka na odprta srca Slovencev, da priskočite na pomoč ljudem v Ukrajini, ki so jih poleg vojne sedaj prizadele še poplave. Iskrena HVALA za vsak dar.

Vaš dar lahko nakažete na TRR:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0214 0001 5556 761

Namen: Pomoč Ukrajini

Sklic: SI00 870

BIC banke: LJBASI2X

Koda namena: CHAR

Prispevek v višini 5 EUR ali 10 EUR je mogoče posredovati s SMS sporočilom UKRAJINA5 in UKRAJINA10 na 1919. HVALA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine