0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Poslanci LMŠ sklicali parlamentarni odbor za kulturo, da bi demonizirali Nova24TV, dosegli pa, da je javnost izvedela vse o skorumpiranosti levičarske medijske tolpe!

“Skladno z zakonodajo lahko ima posamezna politična stranka lastništvo v zasebnih medijih. Podjetja, tudi madžarska, lahko svoj denar vlagajo kamorkoli. Gre za osnove ekonomije, ki jih poslanci Liste Marjana Šarca očitno ne razumejo. Mediji, ki so že kradli davkoplačevalski denar, so vedno obračunavali z opozicijo. Razglabljati bi morali o vsebinski uravnoteženosti javnih medijev,” so na včerajšnjem odboru za kulturo med drugim dejali poslanci Slovenske demokratske stranke.

 

Odbor Državnega zbora za kulturo RS je dobrih šest ur razpravljal “o posledicah madžarskega financiranja slovenskih medijev, povezanih s stranko SDS”, kot pravijo. Sejo so sklicali na zahtevo poslancev Šarčeve LMŠ, razprava pa se je nato razširila na lastništvo številnih slovenskih medijev. Ob koncu so med drugim pozvali pristojne organe, naj raziščejo tokove financiranja medijev. Očitno je v naši državi velika težava, če si dva medija drzneta pisati drugače kot mainstream mediji.

Uvodoma je poslanka LMŠ Nina Maurovič dejala, da ni mogoče pristati na to, da se v delu medijev zagovarja sovražni govor in izključuje določene skupine. Poslanka je izrazila prepričanje, da naj bi bil namen madžarskih vlagateljev “ustvarjanje ideoloških sovražnikov”. “To so mediji, lojalni desnemu stebru,” je ocenila.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine