13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Poraz za neizbrana tožilca – sodišče zavrnilo zahtevo za začasno odredbo iz njune tožbe proti vladi

Piše: T. F.

Upravno sodišče je v četrtek zavrnilo zahtevo tožilcev Tanje Frank Eler in Mateja Oštirja glede zahteve za izdajo začasne odredbe v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Kot je danes sporočilo sodišče, zahteva za izdajo odredbe ni utemeljena. Frank Elerjeva in Oštir sta novo tožbo in zahtevo za izdajo začasne odredbe v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev vložila prejšnji teden. Tožnika nista izkazala potrebe po izdaji začasne odredbe, piše v sporočilu za javnost.

Tožbo sta vložila zoper sklep vlade, sprejet 27. maja, da se razveljavi postopek njunega imenovanja in ponovi razpis, ker da Državno-tožilski svet (DTS) ni dal na razpolago vsaj treh kandidatov za eno razpisano mesto, torej skupaj šest, ampak je vladi v potrditev predlagal samo dva – Frank Elerjevo in Oštirja. To po mnenju DTS ni v skladu z zakonodajo.

Upravno sodišče je sicer pred več kot enim mesecem zavrglo prvo tožbo in zahtevo za začasno odredbo v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Tožnika sta namreč tožbo vložila prezgodaj, saj še nista prejela sklepa vlade o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev. Po prejemu tega sklepa pa sta tožbo vložila ponovno.

Zadnje novice

Sorodne vsebine