11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Popravek neresnic, objavljenih v članku »Razkrivamo, kako je predsednica DNS in novinarka Večera Petra Lesjak Tušek izvedla pogrom nad Janezom Lavretom, da bi na direktorski stolček slovenjgraške bolnišnice pomagala svoji prijateljici Jani Makuc!«

V zgoraj navedenem članku, ki je bil na spletni strani www.demokracija.si objavljen 8. 4. 2020, je zapisano, da naj bi nad direktorjem Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janezom Lavretom izvedla pogrom, in sicer zato, ker naj bi sovražila vse, ki niso levo usmerjeni, in ker naj bi imela namen na direktorski stolček bolnišnice pomagati svoji prijateljici Jani Makuc. Navedeno nikakor ne drži in je v celoti neresnično.

 

Najprej je treba poudariti, da nisem izvedla pogroma, ampak sem o žaljivih in neetičnih Twitter sporočilih Janeza Lavreta pisala ob spoštovanju vseh strokovnih novinarskih standardov.

Na neprimerno in žaljivo komunikacijo direktorja bolnišnice in zdravnika bi opozarjala v vsakem primeru, saj gre za zelo pomembno temo, o kateri javnost mora biti obveščena. Kakršnakoli politična usmerjenost osebe, o kateri pišem, pri tem ne igra nobene vloge in tako je bilo tudi v primeru Janeza Lavreta.

Popolnoma neresničen je tudi očitek, da naj bi me pri pisanju vodil osebni interes, zato poudarjam, da moj namen ni bil komurkoli pomagati zasesti direktorski stolček slovenjgraške bolnišnice, temveč je bil moj edini interes opozoriti javnost na povsem neprimerno in žaljivo komunikacijo zdravnika in direktorja bolnišnice Janeza Lavreta.

Petra Lesjak Tušek, novinarka Večera

Zadnje novice

Sorodne vsebine