11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Popoldne in zvečer lahko ponekod nastanejo močnejša krajevna neurja!

Danes popoldne in zvečer lahko ob nevihtah ponekod nastanejo krajevna neurja, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Za severovzhod in severozahod države je Arso razglasil oranžno stopnjo ogroženosti. Danes popoldan, zvečer in ponoči bo ob nevihtah možno hitro naraščanje in razlivanje posameznih hudourniških vodotokov in manjših rek.

 

 

Največja verjetnost za ta pojav bo v severni polovici Slovenije, predvsem na Koroškem ter na območju Pohorja in Kozjaka.

Danes bo na Primorskem pretežno jasno. Drugod bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Zapihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

V četrtek bo povečini sončno, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 28 do 32, na Goriškem do 34 stopinj.

V petek in v soboto bo sončno in vroče.

Temperatura rek, jezer in morja se zvišuje, enak trend pa se bo nadaljeval tudi v prihodnjih dneh. Danes zjutraj ima večina rek med 15 in 20 stopinj, Bohinjsko in Blejsko jezero 22 oziroma 23 stopinj, morje ob slovenski obali pa okoli 25 stopinj.

Neurja so sicer sinoči prizadela sosednjo Avstrijo. Avstrijsko prestolnico Dunaj je v torek zvečer prizadelo močno neurje, ki je ruvalo drevesa, obilne padavine pa so zalile več kleti in garaž. Gasilci so morali posredovati kar 150-krat. Močno neurje je prizadelo tudi Salzburg, kjer je močan veter prav tako lomil drevesa, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Neurje se je nad Dunajem razbesnelo zvečer okoli 20. ure. Gasilci so imeli polne roke dela, predvsem s črpanjem vode iz poplavljenih kleti in garaž. Prav tako so morali posredovati zaradi več porušenih dreves in padlih vej. K sreči pa poškodovanih do večera niso zabeležili, poroča APA.

Neurje je prav tako prizadelo Salzburg in okolico. Najhuje je bilo v kraju Zell am See, kjer je na ceste padlo več dreves. Sprožilo se je tudi nekaj manjših zemeljskih plazov. Odkrilo je tudi streho na eni hiši, so sporočili tamkajšnji gasilci.

Zadnje novice

Sorodne vsebine