13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Politični karierist in Črnčečev človek Dobran Božič se ponuja za nove državne službe v morebitni novi Janševi vladi

“Ne drži,” je na naše vprašanje odgovoril državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve in bivši načelnik GS SV Dobran Božič, ki se po naših zanesljivih virih zopet ponuja na najpomembnejši položaj v Slovenski vojski. Božič pa odlično igra vlogo političnega oportunista, saj se je v preteklosti prodajal kot kader strank SMC in LMŠ. Za razburjanje slovenske javnosti je poskrbel v letu 2015, ko je v vlogi vojaškega predstavnika pri OZN hotel, da mu MORS plačuje luksuzen službeni avtomobil, zavarovanje in šolnino za otroke. V Šarčevi vladi pa si je zaradi prijateljstva z Damirjem Črnčecem zagotovil službo državnega sekretarja na Cerarjevem zunanjem ministrstvu.

 

Iz naših zanesljivih virov smo izvedeli, da Dobran Božič in Damir Črnčec skupaj kujeta načrte za čimprejšnjo lagodno službo v tujini ali doma. Zato so do nas prišle informacije, da se Dobran Božič po zamenjavi vlade že vidi na mestu načelnika GS SV. Damir Črnčec pa si išče službo v tujini, kljub zanikanju v slovenskih medijih. “Ne drži. O menjavi karierne poti pa, ko bo čas,” nam je odgovoril Božič.

Dobran Božič se je v letu 2012 takratnemu obrambnemu ministru Alešu Hojsu prodajal in predstavljal kot vrhunski strokovnjak na področju vojske. S svojim znanjem ga je prepričal in zasedel položaj načelnika GS SV. Ob tem pa je tudi poskrbel za odlično službo svoje žene, ki se je zaposlila v upravi Telekoma. Za svojega prijatelja Damirja Črnčeca pa je po izgubi direktorskega stolčka na Sovi poskrbel s službo znotraj Slovenske vojske.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine