17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Poglejte, kakšne fantazije imajo poslanci SD: Budimpešta bo glavno mesto Slovenije, po Nemcu pa lahko Sloveniji pomaga samo Bog

“Budimpešta bo glavno mesto Slovenije,” je v razpravi v državnem zboru izjavil radikalni poslanec Socialnih demokratov Marko Koprivc. To je le ena od neumnih izjav, ki so jih v tej razpravi povedali nekateri poslanci LMŠ, SD in Levice. “Želim vse dobro, pa ne toliko gospodu Janši, kot vsem nam le Bog naj pomaga,” pa je povedal Koprivčev strankarski kolega Matjaž Nemec.

 

Poslanec SD Marko Koprivc je na včerajšnji razpravi v državnem zboru pred glasovanjem o Janezu Janši za mandatarja slovenske vlade poleg ugotovitve, da bo Budimpešta glavno mesto Slovenije, še povedal, da sta se stranki SMC in DeSUS poročili s hudičem. Mladi poslanec LMŠ Nik Prebil se je pričel s politiko ukvarjati komaj leta 2018, saj se je vprašal, kje so vse tiste reforme, ki jih je obljubljala Slovenska demokratska stranka. Pozabil je dodati, da SDS ni bila na oblasti zadnjih sedem let, ko so levičarske vlade uničevale razvoj Slovenije. Zopet so v svoji radikalnosti in pretiravanju blesteli v Levici. Luka Mesec je izjavil, da je potrditev nove vlade Janše civilizacijska katastrofa. Njegova tovarišica iz Levice Nataša Sukič se je izkazala z dojemanjem drugače mislečih, saj izjavila, da so mnenja desničarjev nesprejemljiva in ne spadajo v današnji čas. Še ena tovarišica Levice, Violeta Tomić pa se je jezila, da Ljudmila Novak, Karl Erjavec in Miro Cerar ne bi nikoli stopili v vlado Janeza Janše. Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik se boji za svoje sinove, če jih bo doletel vpoklic domovine za prihajajočo naborništvo. Vodja LMŠ Brane Golubović pa sanjavo razlaga, da so Slovenijo pustili v zelo dobrem stanju.

Vsak poslanec ima pravico, da jasno in svobodno izrazi svoje mnenje. Njihova mnenja so legitimna in zagovarjajo svoja stališča. Vendar so poslanci SD, LMŠ in Levice pozabili, da so še nekaj časa nazaj sestavljali padlo Šarčevo vlado. Vlada pa je razpadla zaradi notranjih trenj in nesoglasja med bivšimi koalicijskimi partnerji in Levico. Tudi v današnji razpravi se je opazilo, da se je večina poslancev SD, LMŠ in Levice s težavo sprijaznilo, da je bil zaradi njihovih razprtij Janez Janša izglasovan za novega predsednika vlade.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine