6.9 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Poglejte, kakšna mržnja do Slovencev in katolištva ter iz neba vidno večje spoštovanje vidnih predstavnic SD do drugih verskih ločin, verstev in narodnosti!

Socialni demokrati zopet skrbijo za ogorčenje v slovenski ‘tvitosferi’. V glavni vlogi pa evropska poslanka Tanja Fajon in državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje in šport Martina Vuk. Obe sta na Twitterju božični voščili za pravoslavni božič napisali v srbohrvaščini. “Svim mojim pravoslavnim prijateljima želim miran, blagoslovljen i srećan Božić! Vesel božič, dragi prijatelji!” “Prijetno badnje veče in vesel božič vsem, ki praznujete,” pa je v mešanici srbohrvaščine in slovenščine delila sporočilo na Twitterju državna sekretarka na MIZŠ Martina Vuk. Predvsem pa bode v oči, da Martina Vuk v času božiča Slovencem sploh ni voščila, njen sodelavec z ministrstva Jernej Štromajer pa je vesel božič izrekel kar umazanim živalim. 

 

Protikatoliški in protislovenski sentiment po več slabih izkušnjah nikakor noče zapustiti vidnih članov stranke SD. Še več: kot kaže se ta stopnjuje, saj Pikalov državni sekretar Jernej Štromajer še vedno  zaseda funkcionarski stolček – brez političnih posledic.

“Prijetno badnje veče in vesel božič vsem, ki praznujete,” pa je v mešanici srbohrvaščine in slovenščine delila sporočilo na Twitterju državna sekretarka na MIZŠ Martina Vuk. Za “badnje veče” oziroma badnji večer obstaja lepa slovenska beseda in sicer Sveti večer. Ob pregledu Twitter profila Vukove pa predvsem bode v oči podatek, da v času božiča Slovencem sploh ni voščila.

Iz neba vidno večje spoštovanje do drugih verskih ločin, verstev in narodnosti
Tako čestitki Fajonove in Vukove sta sprožili zgražanje v slovenski javnosti. Največja verska skupnost v Sloveniji, to je katoliška, takšnih spoštljivih voščil obeh visokih funkcionark Socialnih demokratov ni bila deležna ob božiču. Še več, izpad svojega strankarskega kolega Jerneja Štromajerja z neokusnim in žaljivim zapisom “Vesel božič, umazane živali” sploh nista obsodili.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine