6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Poglejte, kako razvpiti Blaž Zgaga ponavlja staro prakso in dela državi mednarodno sramoto

“Spoštovani gospod Zgaga, ali je to vaše maslo? Očitno je. Novinar vas citira, češ da ima v Sloveniji vlada “pravico zapreti ali izolirati kogarkoli, če se sumi, da ima koronavirus”? Pa kakšne nebuloze so to?! A ste normalni?!”, se je na objavljeno novico v hrvaškem Nacionalu, kjer avtor blati slovenskega premierja in ukrepe za zajezitev pandemije koronavirusa, odzval urednik PortalPlus Dejan Steinbuch. Analitik Mitja Iršič pa je njegovo podlo delovanje označil za mednarodno sramoto.

 

Nova Janševa vlada, nova nadaljevanka tranzicijske novinarske skupine F571. Leta 2008 so pred predsedovanjem Slovenije evropskem svetu EU pisali organizaciji Svet Evrope, vlada preganja novinarje in zmanjšuje medijsko svobodo, čeprav so vsi mednarodni kazalci dokazovali, da je bila svoboda novinarjev na najvišji ravni v samostojni Sloveniji.

Vendar novinar v službi globoke države Blaž Zgaga od prve sekunde od prisege Janševe vlade prejšnji petek nagaja na vsakem koraku. V hrvaškem tedniku Nacional so na podlagi njegovih besed zapisali, da bo Janša ukrepe izkoristil za uvedbo diktature, na straneh Sveta Evrope pa piše, da nova Janševa vlada izvaja proti Zgagi obrekovalno in sovražno kampanjo zaradi tvita, ki se je pojavil na uradnem profilu Kriznega štaba Republike Slovenije.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine