6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Pogačnikovo sodišče prikriva ozadje posilstva študentk – vas zanima, zakaj?

Proti odločbi, da kot novinar ne smem ničesar izvedeti o sodbi za rop migrantu, ki je po prihodu iz zapora osumljen posilstva dveh študentk, sem na ljubljansko sodišču, ki ga vodi Marjan Pogačnik, ta teden uradno vložil pritožbo. Že pred tem sem pri predsedniku sodišča Pogačniku protestiral zaradi žaljivega odnosa do javnosti. Tako namreč razumem odgovor, da medij in javnost ne smemo nič vedeti, kakšna je bila vsebina sodbe zaradi nasilnega ropa migranta iz Maroka. Še tega ne, ali so sodili in kdo od sodnikov mu je sodil. Po odzivu bi lahko sklepali, da imamo spet tajna politična sodišča, ki strogo zaupno sodijo v imenu diktature proletariata.

 

Sodila je nekdanja Zalarjeva soproga

Da razkrijem, kaj so prikrivali: seveda so sodili na tem sodišču. Na večletno zaporno kazen je nekdanja soproga pravosodnega ministra Aleša Zalarja (LDS) Mojca Kocijančič obsodila migranta iz Maroka Alija Safiniju. Safini je osumljen, da je po prihodu iz zapora, kamor ga je poslala Kocijančičeva, potem posili dve študentki v Ljubljani. Obe po srečanju na Metelkovi v centru mesta. Kdo je sodil in komu, sem neuradno izvedel po škandalozni odločitvi na sodišču, da nam bodo prikrili celo to, ali so Safiniju sodili in kdo je.

Imena sodnikov, ki sodijo, so prikrivali v prejšnjem totalitarnem sistemu, ko so sodniki veljali za nepomembne. Odločal je nekdo drug. Komunistična stranka namreč, katere člani so načeloma morali biti vsi sodniki.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine