8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Po propadu Adrie Airways vrzel zapolnjujejo tuji prevozniki – tudi Ukrajinski Windrose od decembra iz Ljubljane v Kijev

Na letališče Jožeta Pučnika po propadu Adrie Airways prihaja nov letalski prevoznik, in sicer ukrajinski Windrose. Ta bo Ljubljano od 21. decembra trikrat tedensko povezoval s Kijevom, je razvidno s spletne strani letališča.

 

Ukrajinski letalski prevoznik bo z Brnika letel od 21. decembra, in sicer ob torkih, četrtkih in sobotah. Zaenkrat so leti na tej relaciji predvideni do konca marca oz. do konca zimskega voznega reda.

Kot poročajo mediji, je Windrose pred dvema letoma že napovedal prihod v Ljubljano. Napovedovali so polete iz Kijeva v Ljubljano in Maribor, vendar do realizacije dogovora ni prišlo. Takrat naj bi sicer že dobili dovoljenje ukrajinske letalske oblasti za polete, poroča Siol. V Kijev je krajše obdobje letela tudi Adria.

Po poročanju portala Windrose Airlines večinoma leti na čarterskih linijah po Zahodni Evropi, Bližnjem vzhodu in Aziji. Lastniško je povezan z enim najbogatejših Ukrajincev Igorjem Kolomojskim, nekdanjim guvernerjem dnipropetrovske oblasti, danes pa vodilnim človekom skupine PrivatBank.

Pred Ukrajinci so prihod na ljubljansko letališče po stečaju Adrie Airways sicer že potrdili Brussels Airlines, Lufthansa in Swiss.

Zadnje novice

Sorodne vsebine