4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Otrok s Petrička, žrtev komunističnega režima, ne bo odnehal: napoveduje pritožbo na zavrženo kazensko ovadbo; vztraja, da je Franc Sever – Franta zločinec

Naše tožilstvo je še globoko zasidrano v komunizmu, je razvidno iz vsebine sklepa celjskega tožilstva, zrcali se tudi v načinu izražanja. Kot eden poslednjih akterjev tistega hudega časa je Sever dragocen pričevalec. Tožilstvo mu je z zavrnitvijo tožbe naredilo medvedjo uslugo, saj, če ne bo prišlo do sojenja, bo v očeh svojih žrtev ostal zločinec. Na sodišču bi pa imel priložnost osvetliti svojo dejavnost še iz drugih perspektiv. Mogoče bi lahko ta pritisk nanj tudi ublažil. Zato bom izrabil vse pravne možnosti, da se Franca Severja – Franto privede pred sodišče,” se svojemu boju za pravico ne bo odrekel žrtev nekdanjega komunističnega režima in otrok s Petrička Franci Kindlhofer z napovedjo vložitve pritožbe v prihodnjih tridesetih dneh.

 

Okrožno državno tožilstvo v Celju je 2. marca s sklepom zavrglo kazensko ovadbo proti partizanu Franci Severju – Franti, osumljencu povzročitve vojnih hudodelstev po 102. členu Kazenskega zakonika, leta 1945 v Teharjah. Na odločitev tožilstva se je odzval žrtev komunističnega režima, otrok s Petrička in podpredsednik Društva političnih zapornikov Franci Kindlhofer, ki je napovedal pritožbo.

Nestrokovno zasliševanje tožilke Simone Kuzman Razgoršek
“Po mnenju tožilstva je bil Sever zgolj udeleženec druge svetovne vojne, ne partizan, kaj šele komunist. Da uživa Franc Sever v sodnem svetu poseben status, kaže tudi to, da se ne govori o policijskem zaslišanju osumljenca, ampak o razgovoru z njim. Mogoče še ob skodelici kavice in kosu tortice. O koncu vojne govori tožilka kot o osvoboditvi, čeprav vsi vemo, da je bil to začetek 45-letne komunistične diktature, katere posledice še danes čutimo,”
je nad potezo celjskega tožilstva razočaran Franci Kindlhofer.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine