10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Orbanov tiskovni predstavnik se je odzval na nedostojne napade Mladine in razkril njihovo bedo: Vsakdo, ki se ne strinja z njimi, je avtomatično označen za nacista!

Tednik Mladina je po pisanju tiskovnega predstavnika madžarske vlade Zoltána Kovácsa “žalosten primer levičarske nestrpnosti”, ki vsakogar, ki ne podpira njihovih pogledov na svet, vključno z vprašanjem priseljevanja v Evropo, avtomatično označi za nacista.

Poročali smo že o Mladinini karikaturi madžarskega premierja Viktorja Orbana, ki ima desnico dvignjeno v nacistični pozdrav, medtem ko ga obkrožajo vodja SDS Janez Janša, poslanec Branko Grims in evroposlanec Milan Zver.

Naslovnica pa ni šla neopazno mimo niti na Madžarskem. Madžarska veleposlanica Edit Szilágyiné Bátorfi je takoj ob objavi neokusne karikature v protestnem pismu Mladinino naslovnico označila za nezaslišano in obžalovanja vredno. “Protestiram proti načinu, na katerega ste upodobili predsednika Vlade Madžarske,” je prejšnji teden zapisala Szilágyiné Bátorfijeva in dodala, da je “nezaslišano in nesprejemljivo (…), da predsednika vlade države, ki je zaveznica Slovenije v EU in v Natu, enačite s pripadniki mračnih sil preteklosti!”.

Za Mladino je vsako nasprotovanje njihovi ideologiji enako nacizmu
Enako meni tudi tiskovni predstavnik madžarske vlade Kovács, ki je Mladinino afnanje označil za nesprejemljivo v prvi vrsti zaradi spomina do vseh žrtev 2. svetovne vojne. “Ne preseneča, da levičarski uredniki Mladine ne marajo politike Orbanove vlade, a primerjanje današnjih dogodkov v Evropi z obdobjem nacistov trivializira dogodke iz temnih časov.”

Samo zatekanje h kljukastim križem in nacističnim pozdravom kaže, kako so uredniki Mladine, ki je bila nekoč glas mladinskega oddelka jugoslovanske komunistične partije, v celoti zaslepljeni z izkrivljeno sliko zgodovine, da o slabi presoji niti ne razpravljamo. Mladinin odgovor madžarski veleposlanici je bil “otročji in ciničen”. Zavrnili so pismo, veleposlanico pa celo napadli, ker si je drznila protestirati.

“Vsled pisma madžarske veleposlanice v Sloveniji, ki nas je okarala, da smo njenega ljubljenega vodjo grdo in zlobno upodobili na naslovnici prejšnje Mladine, se je naš pohlevni karikaturist posul s pepelom in našega ljubega Viktorja ponovno narisal. Tokrat lepšega in bolj prijaznega. Naj živi ljubezen med Orbánom in Janšo!” so zapisali v uredništvu Mladine ob objavi “popravljene” naslovnice z Orbanovo karikaturo.

Globoko zakoreninjeno sovraštvo do Cerkve
Mladina je pokazala svoj pravi obraz, ko je napadla madžarskega premierja Viktorja Orbana zaradi njegove odločnosti, da zaščiti evropsko kulturo, ki je globoko zakoreninjena v krščanstvu, s primerjavo nacionalsocialističnega koncepta tako imenovanega življenjskega prostora, bolj znanega kot “Lebensraum”. Mladini gre v nos madžarsko nasprotovanje priseljevanju.

“Intelektualcem” v uredništvu Mladine, ki radi simpatizirajo z multikulti agendo in imajo že tako zakoreninjeno globoko sovraštvo do Cerkve, se zdi vsak glas, ki nasprotuje priseljevanju in želi zaščititi krščansko kulturo, enak glasu nacionalsocialistov. Mladina je zlat primer nestrpne levice, ki vsakogar, ki se ne strinja z njihovo uničujočo ideologijo, proglasi za ekstremista, državnega sovražnika ter ga skuša diskreditirati kot nacista.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine