12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Oglasil se je Marjan Šarec, ki je odstopil ‘večer pred orkanom’ in državljane pustil v negotovosti

Na Facebooku se je oglasil nekdanji premier Marjan Šarec, ki je vsepovprek popljuval delo nove vlade Janeza Janše, ki je v enem tednu storila več kot njegova vlada v letu in pol. Med drugim se je obregnil ob nekatere člane Kriznega štaba, po več tedenskem ignoriranju opozicije pa se sprašuje, če so res vse zamudili. Prav tako bi Šarec očitno rad krizo izkoristil za beg pred odgovornostjo za laži, ki jih je izrekel na račun SDS, ko je še kazalo, da se bližamo predčasnim volitvam. Sicer je prav Šarčeva vlada Slovenijo, kjer smo do petka zabeležili že 341 primerov okužb z novim koronavirusom, pripeljala na rob zloma. Kot je povedal minister za zdravje Tomaž Gantar, smo z ukrepi zamudili 7 do 10 dni, strokovnjakinja Alenka Forte pa ocenjuje, da bi, če bi ukrepe sprejeli 14 dni prej, lahko bistveno bolj zajezili epidemijo.

 

Potem, ko je njegov oproda Damir Črnčec pod psevdonimom Svoboda govora že cel teden razburjal na Twitterju, se je na Facebooku oglasil tudi nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec. “Dobro jutro, po premisleku sem se odločil, da se obrnem na vas in napišem nekaj misli. Ne zato, ker ne bi imel česa drugega za naredit, temveč zato, ker sem bil pretekli teden večkrat izzvan. Pravzaprav smo bili na nek način izzvani vsi. Zato vas vnaprej prosim, da mi oprostite politične besede, za katere sem mislil, da jih bom za čas krize lahko pustil ob strani,” je uvodoma zapisal.

V svojem zapisu Šarec vsepovprek popljuva delo nove vlade, ki je v enem tednu storila več, kot njegova v letu in pol
V svojem zapisu vsepovprek kritizira delo nove vlade pod vodstvom Janeza Janše, ki je pa je resnici na ljubo v enem tednu naredila več, kot njegova vlada v letu in pol. Med drugim se obregne ob Jelka Kacina, sicer nekdanjega člana LDS in Bojano Beović: “Vsak dan bolj se je zdelo, da se vračamo v leto 1991. Zlasti, ko smo ob predsedniku vlade zagledali Jelka Kacina. Misleč, zdaj pa nekaj bo. A namesto tega smo vsaj trikrat na dan poslušali in še poslušamo, kako je naša vlada vse zamudila, česa ni naredila in tako naprej… Stroka je bila umaknjena, epidemiologinjo je zamenjala infektologinja, ki je slučajno članica stranke SDS in kandidatka za vodenje Zdravniške zbornice Slovenije.” Ob tem pa namerno spregleda, da je epidemiologinja Nina Pirnat, ki se v vlogi direktorice NIJZ ni izkazala, vidna članica Socialnih demokratov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine