21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Oglas zavoda Živim naj bi vrnili na avtobuse LPP

Mediji danes poročajo o dveh primerih diskriminacije. Zagovornik načela enakosti je ugotovil kršenje prepovedi diskriminacije na LPP, ki je odstranil oglas Zavoda Živim, poroča Delo. Dnevnik pa izpostavlja rasno diskriminacijo temnopoltega kanadskega športnega trenerja v trgovini. Ta primer skrbi tudi varuha človekovih pravic.

 

Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik je prepričan, da je ljubljansko javno podjetje LPP z odstranitvijo oglasa Zavoda Živim s svojih avtobusov kršilo prepoved diskriminacije. V ugotovitveni odločbi je LPP pozval, naj oglase vrne na avtobuse. Podjetje se je pritožilo na upravno sodišče, ki o zadevi še ni razsodilo.

Oglasni prostor na avtobusih LPP je Zavod Živim lani decembra zakupil za dva meseca, a je podjetje oglas že po nekaj dneh odstranilo. Oglas sam po sebi ni zbujal nestrpnosti, naj bi pa nestrpnost vzbujali odzivi nanj, so po poročanju Dela ugotovili pri zagovorniku načela enakosti. Časnik navaja tudi pojasnilo LPP, da so oglas umaknili, da bi uporabnikom “zagotovili nevtralno okolje” in ker je oglas vzbudil negativen odziv in nesoglasja med uporabniki javnega prevoza.

Zadnje novice

Sorodne vsebine