29.2 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Odvetnik Janeza Janše Franci Matoz ostro nad laži Haklovega Večera

“Nikakor ne drži trditev v članku, da je sodna preiskava trajala več kot pet let zaradi “manevrov mene kot zagovornika” ampak izključno zaradi pristranskega dela preiskovalne sodnice. Takoj po uvedbi preiskave je bil s strani sodišča angažiran izvedenec, ki je ugotovil vrednost zemljišča v Trenti, ki je bil blizu takratni prodajni ceni,” je neresnične navedbe Večera demantiral odvetnik Franci Matoz.

 

Večer Uroša Hakla, tako imenovano glasilo Židanovih Socialnih demokratov, se je vnovič zatekel v laži, da bi očrnil novoizvoljenega predsednika vlade Janeza Janše. Na netočne navedbe Večera v članku z naslovom “Preiskava zoper Janšo: na potezi je tožilstvo” se je odzval zagovornik Janše Franci Matoz in izrazil prepričanje, da je sodna preiskava, ki je potekala pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani zoper Janšo v smeri suma storitve kaznivega dejanja, po njegovem mnenju popolnoma neutemeljena, kot tudi celoten postopek.

Kazenski postopek izveden “na silo” za potrebe pregona mojega klienta
“Prav tako je obramba angažirala sodnega izvedenca, ki je prav tako vrednost zemljišča ocenil blizu prodajne cene. Ker bi to pomenilo, da je potrebno preiskavo zoper vse obdolžene ustaviti in pri tem ugotoviti, da je bil celoten kazenski postopek izveden “na silo” za potrebe pregona mojega klienta, je preiskovalna sodnica angažirala skupino izvedencev, ki so izdelali mnenje po “meri tožilstva”. Naš predlog izločitve izvedenca, ki je bil funkcionar stranke SD, je preiskovalna sodnica zavrnila. Z pritožbo zoper takšno odločitev preiskovalne sodnice smo uspeli (po odločitvi zunajrazpravnega senata in višjega sodišča ) in izvedenci in mnenje je bilo izločeno zaradi njihove pristranskosti.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine