12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Odstopna izjava ministra Puriča že v državnem zboru – še en dokaz, da se Šarčeva vlada sesuva sama vase

Premier Marjan Šarec je v DZ poslal obvestilo o odstopu Iztoka Puriča s funkcije ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo. S tem, ko se bo DZ seznanil z odstopom, bo Puriču tudi formalno prenehala funkcija.

 

V skladu s poslovnikom DZ se obvestilo o odstopu ministra uvrsti na dnevni red seje državnega zbora najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. Ko bo Puriču prenehala ministrska funkcija, pa bo imel premier deset dni, da predlaga novega ministra ali obvesti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kakšen drug član njegove vlade.

Šarec je k obvestilu o odstopu ministra priložil tudi njegovo pisno odstopno izjavo, v kateri je zapisal, da so v času njegovega vodenja vladne službe uspeli narediti, česar ekipe pred njim niso znale ali zmogle. Informacijski sistem, zaradi nedelovanja katerega je Sloveniji grozila izguba 180 milijonov evrov, zdaj namreč deluje in omogoča normalno črpanje evropskih sredstev, je zatrdil Purič.

“Kljub doseženim uspehom sem se odločil, da z mesta ministra brez listnice, pristojnega za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, odstopim iz osebnih razlogov,” je še zapisal Purič.

V letu dni vlade Marjana Šarca tako prihaja že do pete ministrske menjave, sicer druge na resorju za razvoj in kohezijo. Pred Puričem, ki ga je DZ imenoval za ministra 19. decembra 2018, je odstopil Marko Bandelli. Oba sta bila ministra iz kvote SAB.

Zadnje novice

Sorodne vsebine