10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Odhajajoča Šarčeva vlada panično zaposluje svoje ljudi: V nekaj dneh razpisali 80 delovnih mest, rok za prijavo je 3-5 dni!

Vladna garnitura Republike Slovenije v odhajanju se je očitno znašla v paniki, potem ko je postalo jasno, da bo kandidat za novega predsednika vlade le postal prvak Slovenske demokratske stranke Janez Janša. Drugače si namreč ni moč razlagati, čemu je ta pričela tako panično zaposlovati svoje kadre s kratkimi roki prijave na delovna mesta, ki znašajo celo od tri do pet dni. Nekdanji ustavni sodnik in sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič ob tem opozarja, da takšno nameščanje svojih ne predstavlja tekočih poslov. “To je subverzija. To je kazensko dejanje zlorabe uradnega položaja. Tožilstvo mora reagirati. Ustavno sodišče, to je treba takoj zahtevati, mora izdati začasno odredbo.” 

 

Na spletni strani vlade se je namreč pojavila serija razpisov za prosta delovna mesta v javni upravi, večinoma za nedoločen čas in za polni delovni čas. Izbrancem vladne garniture v odstopu so tako v zadnjem hipu med drugim na voljo številna uradniška delovna mesta na Ministrstvu za zunanje zadeve, Ministrstvu za okolje in prostor, Ministrstvu za pravosodje, Ministrstvu za zdravje in Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije.

Kot je videti, so roki za prijavo na razpis zelo kratki, kar pomeni, da razpisi niso objavljeni za širšo javnost, ampak predvsem za prisklednike dosedanje vlade, s čimer bi tudi otežili delo naslednje vlade. S tem se potrjujejo domneve, da Šarčeva vlada na veliko kadruje pred svojim odhodom. Skratka, nič kaj v duhu “tekočih poslov”.

Očitno so se zelo zamislili nad tem, kar je Janša povedal v uvodnem govoru. Ta je namreč izpostavil, da imamo v Sloveniji administrativni del javnega sektorja, ki zaposluje preveč ljudi, tudi kvalitetnih kadrov, po drugi strani pa teh kadrov primanjkuje v gospodarstvu in jih iščejo z lučjo pri belem dnevu. “Tukaj je nujno potrebna določena prerazporeditev.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine