11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

Ob obletnici fatimskih prikazovanj: so zle sile, zaradi katerih je Marija pozvala k posvetitvi Rusije njenemu brezmadežnemu srcu, res premagane?

Piše: Blagovest.si

Na današnji dan pred 105 leti je v bližini Fatime na Portugalskem prišlo do dogodka, ki je bil na prvi pogled tako zelo nepomemben, a vendar je kasneje obrnil tok zgodovine. Skupina treh otrok je namreč doživela prikazovanje Device Marije, ki je otrokom spregovorila v njim razumljivem jeziku. Med drugim je prosila, naj se njeno sporočilo razširi in naj se opravi posvetitev Rusije njenemu brezmadežnemu srcu, ki bo – kakor je sama obljubila – na koncu zmagalo. 

Marija ni posebej omenjala niti komunizma, niti stalinizma, pa tudi ne boljševizma. Navsezadnje je ime ideologije, v imenu katere se je zgodilo toliko grozot, nepomembno. Bistvo sporočila je bilo, da zlo deluje tem bolj močneje, koliko bolj živimo daleč od Boga, ne spoštujemo njegovih zapovedi in se obračamo k lažnim odrešenikom. In pazite, to je bilo leta 1917, že v izteku prve svetovne vojne. In napovedano je bilo, da bo, če ne bo spreobrnjenja, prišla še ena svetovna vojna, še bolj krvava od prve. In je res prišla. A človeštva niti to ni spametovalo. Duhovna tema je danes še precej hujša kot takrat – in zdi se, da niti Cerkev sama ne ve, kako bi se sploh še spoprijemala s to preizkušnjo.

Več preberite TUKAJ

Sorodne vsebine