11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Novih 120 postelj za okužene s koronavirusom – Slovenska vojska odločno pomaga za zajezitev epidemije koronavirusa v Sloveniji

Janševa vlada je med prvimi ukrepi obljubila, da bo postavila novo mobilno bolnišnico, ki bo zmogla dodatnih 120 ležišč. “Prvi del mobilne bolnišnice pred vojašnico Edvarda Peperka v LJ je že postavljen. Bolnišnica bo nared do torka in bo lahko sprejela do 120 bolnikov,” se je oglasil obrambni minister Matej Tonin. S to nujno potezo je delno razbremenil slovenske zdravstvene delavce, ki bijejo bitko s časom z zajezitvijo epidemije virusa COVID-19 v Sloveniji.

Vojaška bolnico ROLE 2 so pripeljali iz Maribora in jo postavili v vojašnici v Ljubljani. Z dodatnimi 120 posteljami se bo delno razbremenil zdravstveni kader v največjih slovenskih bolnišnicah, kot sta UKC Ljubljana in UKC Maribor.

V slovenskih bolnišnicah bi naj imeli manj kot 100 postelj, ki so primerne za zdravstveno krizo, kot jo doživljamo sedaj v epidemiji koronavirusa v Sloveniji.

Major Borut Lončarič je dejal, da so mobilno bolnišnico pripeljali iz Maribora in pri tem iz Maribora pripeljali 18 kontejnerjev. Delo bo opravljeno do torka, ko si bo slovensko zdravstvo pomagalo z dodatnimi kapacitetami bolniških postelj, zagotavlja Lončarič.

Janševa vlada rešuje tisto, kar je s svojo pasivnostjo zakuhala padla Šarčeva vlada

V Sloveniji smo do sedaj opravili  6712 testiranj, od katerih je 253 pozitivnih primerov in en smrtni izid. Bitka s časom za zajezitev epidemije koronavirusa se spreminja iz sekunde v sekundo.

Slovenija se sedaj nahaja v času, ko dobivamo številke tistih, ki so se okužili pred štirinajstimi dnevi. Po napovedih slovenskega priznanega mikrobiologa in imunologa dr. Alojza Ihana bi lahko število okuženih naraslo na 1600.

Največjo krivdo pa nosi Šarčeva vlada, ki je ravnala blago in medlo in ni prepovedala slovenskim državljanom vstopa v Italijo ali zaprla meje. Padla Šarčeva vlada vladanja ni resno opravila, s tem pa Slovenijo pahnila v epidemijo virusa COVID-19.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine