12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Nova manipulacija RTVS: Tokrat v zvezi z zamenjavo direktorja Statističnega urada – političnega nastavljenca LMŠ!

RTV Slovenija je pompozno in dramatično poročala, da se je prvič v zgodovini Slovenije zgodila predčasna zamenjava direktorja Statističnega urada Slovenije. Novinar Rok Šuligoj je problematiziral, da je vlada neupravičeno razrešila direktorja Bojana Nasteva in imenovala novega vršilca dolžnosti Tomaža Smrekarja. A novo manipulacijo RTV Slovenije je razkril profesor na FDV dr. Miro Haček, ki je tako zapisal: “Vsi predstojniki vladnih uradov, kamor spada tudi SURS (pa tudi Sova, UKOM, itd.), so lahko razrešeni v obdobju 12 mesecev od nastopa mandata vlade po Zakonu o javnih uslužbencih, ki ga ni sprejela ta vlada.” Poleg tega so na RTV zamolčali, da je novi v.d. direktorja dolgoletni uslužbenec SURS-a in ni politični kader, kot je bil Bojan Nastev, ki ga je nastavila LMŠ avgusta lani.

 

Novinar RTV Slovenija Rok Šuligoj je v slogu novinarskih kolegic Nataše Markovič in Eugenije Carl pripravil televizijski prispevek o zamenjavi direktorja SURS-a Bojana Nasteva, ki ga je vlada razrešila na dopisni seji. Med drugim so izpostavili, da so ga zamenjali brez razloga. Vendar je tudi Šuligoja doletela amnezija in v svoj prispevek ni vključil podatka, da je to po Zakonu o javnih uslužbencih popolnoma legitimna poteza vlade. “Nehajte si izmišljati zgodbe, kjer jih ni, RTV Slovenija,” se je na novo javno laž odzval profesor FDV dr. Miro Haček.

Kljub temu, da so hoteli pripisati sporno potezo tej vladi, je bil Zakon o javnih uslužbencih sprejet še v zlatih časih politične vladavine Liberalne demokracije Slovenije. Žal je v Sloveniji še vedno najlažje naelektriti sovražno volilno telo do trenutne vlade, da želijo zamenjati vse kadre prejšnjih vlad, ki so jih imenovale na enak način.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine