9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Noro! Bo certifikatu LGBT prijazno na Fakultete za matematiko in fiziko UL sledilo še več certifikatov raznih ogroženih skupin?

Tik pred praznikom svetega Nikolaja so na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani študente razveselili z novico, da imajo kot prva od ljubljanskih fakultet, ki se ponašajo s certifikatom LGBT prijazno, tudi LGBT-koordinatorja. Na FMF smo poslali novinarska vprašanja, zanimalo nas je, kako so prišli na idejo o potrebi imetja ecrtifikata “LGBT prijazno”, ali so pripravljeni na enak način zaščititi tudi ostale takšne ali drugačne ranljive skupine, ter ali bi bile te skupine deležne enake obravnave kot so jo deležni pripadniki LGBT.

 

“Na pobudo Mestne občine Ljubljana leta 2016 je takratni študentski svet UL FMF predlagal, da fakulteta zaprosi za certifikat LGBT prijazno,” so nam sporočili iz tajništva Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.

LGBT-koordinator na FMF, dr. Matjaž Konvalinka je drugače tudi sam homoseksualec, ki se je v intervjuju za Val 202, maja 2017 ponašal z dejstvom, da ima njegova hčerka dva očeta. “To, da ima moja hčerka dva očeta, zaenkrat ni bila oteževalna okoliščina. Glede šole so bile izkušnje zelo pozitivne,” je takrat povedal Konvalinka. “Z nadomestno materjo najine hčerke ohranjamo stike. V pogodbi tega nismo določali, a se nama to zdi prav.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine