18.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

Nivo, nevreden normalnega človeka: facebook skupina v podporo Ivanu Galetu postaja smetišče za najbolj nizkotne ekscese!

Danes smo že poročali o novih grožnjah s smrtjo predsedniku vladi Janezu Janši (TUKAJ). Takšnih groženj je bilo doslej že veliko, ekstremizem tistih, ki bi ga radi imeli mrtvega, pa se očitno krepi in širi. To se vidi tudi po objavah v facebook skupini v podporo Ivanu Galetu.
 
Spomnimo: Ivan Gale je postal spomladi letos nekakšen “nacionalni junak”, ker naj bi razkril korupcijo pri nabavi zaščitne opreme. No, izkazalo se je, da je vse prej kot junak, saj je sporne pogodbe sam podpisoval, zato je bolj verjetno, da so ga njegovi botri uporabili za mobilizacijo javnega mnenja proti vladi. Ob nastopu v oddaji Tarča so namreč razširili govorice, da mu grozijo in da je pod policijsko zaščito.
 
Takrat so tudi odprli facebook skupine, ki se imenujejo po njem, a te skupine so očitno postale nekakšno smetišče najbolj nizkotnih objav. Eno od njih objavljamo tudi zgoraj. Verjetno ni potrebno posebej ugibati o psihološkem in duhovnem stanju tistih, ki pišejop takšne objave, a izkušnje iz časa komunistične revolucije kažejo, da so takšni osebki pripravljeni tudi ubijati. Podobne nizkotne strasti so se denimo razvile leta 1994 v afriški Ruandi ob padcu predsednikovega letala, kar je bil povod napada na pripadnike enega od plemen. V roku nekaj tednov je kri tekla dobesedno po cestah…

Zadnje novice

Sorodne vsebine